TimoCom Logo

JavaScript este dezactivat în browser-ul dvs.

Astfel, unele functii ale site-ului sunt reduse. Vă rugăm să activați temporar JavaScript din setările browser-ului pentru a spori comfortul și nivelul de utilizare.
TimoCom – Angajament

TimoCom adoptă responsabilitatea pentru mediu înconjurător și societate.

Ecologie

Mediul & TimoCom - Gestionarea traficului pentru viitor

Mediul înconjurător

Protecţia mediului este un angajament foarte important pentru noi. Aici găsiţi o selecţie din măsurile, pe care le-am pus în aplicare până în prezent:

 • Energie din surse regenerabile de 100% (Reducerea de emisie CO2, pe an: circa 400 T)
 • Reducerea cu 40% a consumului de energie pentru infrastructura IT ¹
 • Servicii poştale prin Deutsche Post GoGreen
 • Organizarea zilelor de mediu în intermediul firmei
 • Folosirea "faxului fără hârtie" prin PC
 • Folosirea strictă a hârtiilor FSC

Motivaţia noastră de a proteja mediul, rezultă din viaţa noastră de zi cu zi: Ne confruntăm în fiecare zi cu poluarea mediului, dar şi cu risipa de resurse. La fel de des auzim soluţii propuse, pe care pur şi simplu le-am luat în considerare. Între timp la TimoCom am pregătit punctul nostru de vedere ecologic şi dorim să realizăm o aplicaţie cât se poate de ecologică. Se poate spune cu bun motiv: Toată lumea vorbeşte despre Green Logistics – cu care suntem şi noi de acord.

Reducerea emisiei de CO2 …


1 Datele se referă pe perioada 2008-2010

Proiect Social
Mediul & TimoCom - Gestionarea traficului

Societate

Fiind o firmă orientată spre viitor, le folosim resursele noastre pentru a participa în proiecte sociale. Firma TimoCom suportă următoarele proiecte:

DocStop – pentru un loc de muncă mai umană, pentru şoferile profesionişti

Iniţiativa de a oferi o asistenţă medicală mai bună pentru şoferile profesionişti DocStop pentru siguranţa rutieră pe autostrăzi. Pentru că „numai un şofer sănătos poate să fie un şofer bun". Fiind partener în industria transportului, susţinem din suflet aceste proiecte.

DocStop - pentru un loc de muncă mai umană, pentru şoferile profesionişti

Este o dilemă pentru şoferi: dacă se îmbolnăvesc pe drum, nu au posibilitatea să meargă "pe loc" la doctor. Pentru a oferi totuşi această posibilitate, a fost creată DocStop în anul 2007. În Germania, sunt deja 700 de firme parteneri în proiectul DocStop, cum ar fi clinici, spitale şi cabinete medicale.  400 de șoferi și șoferițe profită lunar de această posibilitate. Pentru şoferile străini, pe austrăzile germane, DocStop este accesibil pe 23 de limbi străine.

Proiectul este introdus în mai multe ţări europene, iar din anul 2013 există și în Padborg/DK patru DocStop Info Points, care sunt finanțate de către Asociația Patronală Daneză de Transporturi ITD.

Aşa funcionează proiectul DocStop: Dacă şoferul, care se află pe drum are probleme cu sănătate, contactează pur şi simplu numărul HOTLINE 01805 112 024, prin ADAC Truck Service. Prin prezentarea scurtă a simptomelor şi a rutei de parcurs, şoferul află în cel mai scurt timp unde găseşte un DocStop, fiind dată locaţia cea mai apropiată. Acolo, şoferul va fi tratat prompt şi în mod eficient de către un doctor sau asistent medical.

„Ne bucurăm pentru ajutorul rapid şi eficient, oferit de către TimoCom. Iar profităm de acesată ocazie pentru a stabili puncte noi de DocStop, în afara Germaniei. – DocStop Initiator Rainer Bernickel, PHK a.D. pentru siguranţa rutieră.

Crucea Federală de Merit

Pentru serviciile sale pentru siguranţa rutieră şi nevoile şoferiilor profesionişti, primeşte Rainer Bernickel Crucea Federală de Merit

Premiere

În data de 15 Decembrie 2010 a primit Rainer Bernickel Crucea Federală de Merit pentru serviciile sale pentru siguranţa rutieră şi nevoile şoferiilor profesionişti - în special pentru implementarea cu succes a iniţiativei DocStop.

  vizionarea filmului despre ceremonie

Firma TimoCom susţine proiectul şcolar "Raus aus dem Toten Winkel" ("Ieşi din unghiul mort")

Angajament special - demn de spijinit. Din acest motiv sprijinim activitatea Mesei Rotunde, o organizaţie de voluntari care lucrează pentru proiecte şcolare „Ieşi dinunghiul mort“ Program educaţional pentru prevenirea accidentelor.

TimoCom susţine proiectul şcolar

Din ce în ce, mai multe accidente devin tragice. Proiectul "Ieşi din unghiul mort" doreşte să ofere un conţinut educaţional pentru cât mai multe şcoli primare, pentru copii în clasa a 3-a, şi a 4-a. Partea practică a evenimentelor, include un program când un şofer de camion participă în sensibilizarea copiilor la pericolele unghiurilor moarte. Cu acest prilej, întreaga clasă trece în unghiul mort. Apoi, fiecare copil trece în cabină, pentru a experimenta că nici unul dintre ceilalţi copii nu pot fi vazute de acolo.

Mai mult de 500 de astfel de evenimente au avut loc, începând cu anul 2006. Prin promovarea proiectului, dorim sa ajutăm ca numărul să crească în continuare.

„Cu donarea firmei TimoCom, putem şi vom dezvolta în continuare proiectul şi păstrăm costurile scăzute.“

 

TimoCom susţine proiectul şcolar

Casa St. Raphael ii ajută pe copii şi tinerile din întreaga lume

Punctul de vedere în afara cutiei, de asemenea, este afacerea noastră de zi cu zi. În acelaşi timp suntem interesaţi şi în cea ce se întâmplă în mediul înconjurător. De aceea ne este foarte important proiectul: Casa St. Raphael în Düsseldorf. Aici, cei 73 de angajaţi lucrează în fiecare zi pentru a se asigura pentru cei aproape 100 de copii şi tineri un cămin propriu.

Casa St. Raphael în Düsseldorf. Cei 73 de angajaţi lucrează în fiecare zi pentru a se asigura pentru cei aproape 100 de copii şi tineri un cămin propriu.

>În grupuri separate, copii învaţă nu numai cum să trăiască împreună ci şi dezvoltarea unor perspective independente. Excursii, cursuri informatice sau lecţii de muzică sunt importante pentru o abordare holistică a educaţiei, şi care nu sunt acoperite de fondurile de stat. Fiind o firmă din Düsseldorf, dorim să participăm în susţinerea unui program anual, ca şi fiind alpinismul, un proiect de dans sau excursii în natură. De asemenea: Sprijinim local copiile şi tinerile, cu ajutorul angajaţiilor noştri la TimoCom.a

Despre Casa St. Raphael: Fondat în anul 1851 pentru valorile umane şi sociale. Care includ:

"o grijă iubitoare umană, educaţie, îngrijire, consiliere, îndrumare în multe situaţii şi în curs de dezvoltare, gestionarea crizelor, grup de lucru social."

Indiferent de naţionalitate – Casa St. Raphael este deschis pentru toţi copii, care nu-şi găsesc calea cea bună.

 

TimoCom susţine casa St.Raphael în Düsseldorf

Responsabilitate faţă de angajaţi
TimoCom Angajaţii - Responsabilitate faţă de angajaţiNationen

Angajaţii

Pentru firma TimoCom este foarte important mediul în care lucrează angajaţii. Oferim angajaţiilor la TimoCom condiţii de muncă promiţătoare. Acestea includ:

 • Pensie şi beneficii sociale egale
 • Concediu de odihnă şi concediu de boală, inclusiv control medical regulat
 • Instruiri şi cursuri de dezvoltare
 • Manageri şi lideri formate din rândul angajaţiilor
 • Ocupaţii în afara biroului, cum ar fi evenimete de sport, cursuri de limbi străine sau evenimente corporative

La TimoCom, lucrează mai mult de 400 de angajaţi de 24 de naţionalităţi diferite. Această "internaţionalitate" cu mentalităţi şi experienţe diferite considerăm o mare comoară pentru compania noastră, pe care nu mai vrem să pierdem.

În plus, oferim tinerilor o educaţie profesională. Strategia noastră de formare este în adevăratul sens al cuvântului "excelentă". La sfârşitul anului 2009, firma TimoCom a primit "certificatul pentru tinerele talente", de către Agenţia Federală.

Accept faptul că acest site de web foloseşte cookies pentru statistici, conţinut şi reclame personalizate.