TIMOCOM Logo

JavaScript este dezactivat în browser-ul dvs.

Astfel, unele functii ale site-ului sunt reduse. Vă rugăm să activați temporar JavaScript din setările browser-ului pentru a spori comfortul și nivelul de utilizare.
TIMOCOM – Lexicon-de-Transport
Lexicon de Transport

Termen fix

În cazul unui termen fix contractul de transport prevede un termen fix la care autocamionul trebuie să fie încărcat sau descărcat. Respectarea acestui termen reprezintă o obligație contractuală.

Termenul
Termenul fix înlocuiește versiunea mai veche „Termen de livrare”. Termenul supraordonat este „Livrare la termen”. Bazele juridice se regăsesc în Codul civil german (BGB) și Codul comercial german (HGB).

În practică
Termenele fixe sunt convenite mai frecvent pentru descărcare, mai rar pentru încărcare. De regulă termenul fix stabilește în principal termenul până la care marfa trebuie să ajungă la beneficiar. În cazul în care autocamionul sosește mai devreme termenul fix este considerat a fi respectat. Există însă și termene fixe la care marfa nu trebuie să ajungă nici mai devreme. Motivele pot fi diverse: Macaraua necesară pentru descărcare este comandată pentru o anumită oră, sau o stradă trebuie închisă pentru a fi posibil accesul autocamionului. În plus, termenele fixe pot fi stabilite pentru asigurarea unui management strict al ferestrei de timp. Astfel este evitată așteptarea la rampa de încărcare-descărcare.
Accept faptul că acest site de web foloseşte cookies pentru statistici, conţinut şi reclame personalizate.