skip navigation
22.01.2020

Logistica digitală - next level

Start-up danez, de la Supply Chain la Supply Flow

Când procesele sunt cursive logistica este într-o poziție optimă. În această situație sunt exploatate la maximum timpul și spațiul pe fiecare metru din lanțul de aprovizionare. Pentru aceasta nu este suficientă numai interconectarea perfectă a diverselor componente ale serviciilor, cum sunt transporturile, ambalajele și logistica de depozitare. La fel de importante sunt planificarea, dirijarea și controlul proceselor într-o măsură care să depășească limitele firmei proprii. În timp real. Și cu un maximum de transparență.

Schimbare, urmărire, gestionare: Sarcinile logistice complexe, cum sunt, de exemplu, cele legate de schimbarea ambalajelor, demonstrează posibilitățile de utilizare generale ale sistemului Smart Logistics System
Distribuit aici ...

Soluțiile inovatoare au limite. Iar în logistică acestea se găsesc deseori la partenerul următor din cadrul lanțului de procese. Alte sisteme telematice, alte standarde, altă logică informațională: aici intervin interfețele, ele conectează procesele care separă firmele și care pot bloca fluxurile de date și de informații. Acestea reprezintă o piatră de hotar fundamentală pe drumul de la un Supply Chain diversificat spre Supply Flow, un flux de date și de servicii inepuizabil, colectate într-un sistem unic, eficient pentru utilizator.

 

 

Un sistem, toate soluțiile

 

Într-un astfel de sistem să găsesc toate soluțiile care fac posibilă o colaborare optimă, de exemplu în domeniile transporturilor sau al managementului ferestrelor de timp, al urmării expedițiilor sau al administrării comenzilor. O interfață, toate posibilitățile: Utilizatorii sistemului au acces nelimitat la aplicații digitale, care fac posibile și susțin procese sau chiar un nou model de afaceri. Inovațiile ca servicii: Transpunerea în practică a noilor concepte de logistică nu a fost niciodată până acum atât de simplă și de sigură. Niciodată până acum nu a fost posibilă o optimizare mai inteligentă a calității serviciilor în procesele logistice.

 

Și celor care numai acum intră în domeniul logisticii și doresc să facă cunoștință cu realitatea, primul sistem Smart Logistics System din Europa, oferit de TIMOCOM, le furnizează infrastructura perfectă pentru Supply Flow. Aceasta deoarece prin intermediul sistemului sunt disponibile deja de la început toate soluțiile IT de logistică uzuale și care vor fi utilizate pe piață, printre care se numără în acest moment și peste 240 de sisteme telematice. În plus, sistemul oferă posibilități de contactare și de interconectare în rețea cu peste 43 000 de firme verificate, rețea care cuprinde peste 130 000 de utilizatori ai sistemului. Cine își derulează procesele pe baza acestui sistem câștigă end-to-end-visibility în lanțul de aprovizionare.

 

Sarcinile logistice complexe, cum sunt, de exemplu, cele legate de schimbarea ambalajelor, demonstrează posibilitățile de utilizare generale ale unor astfel de sisteme. Schimbare, urmărire, gestionare: orice mișcare a unui ambalaj poate fi reprezentată digital prin intermediul aplicației respective și al sistemului, în timp real. Astfel utilizatorii pot urmări în permanență poziția și situația ambalajelor, precum și partenerii de schimb implicați.

 

 

Un flux și mai mare – cu standardul mobil 5G

Firmele, cum sunt Startup myPallet din Danemarca, înființată în 2018, fac exact acest lucru: au dezvoltat o aplicație prin care administrează circulația și stocurile de ambalaje centralizat, într-un sistem unic și în timp real. Utilizatorii pot urmări în permanență mișcările și stocurile ambalajelor, precum și partenerii de schimb implicați”, spun Søren Finseth și Søren Madsen, cei doi parteneri care au înființat myPallet. De asemenea, este posibilă și urmărirea ambalajelor care sunt utilizate numai în cadrul firmei. Printre clienții încântați de ideea myPallet se numără și Blue Water Shipping, Fogtmann Logistik, Prime Cargo, FairTrans, Alpi Dänemark și Aarstiderne.

 

Se prevede că lanțul de aprovizionare va deveni și mai cursiv în urma introducerii în Germania a standardului de telefonie mobilă 5G: prin creșterea vitezei de transfer și a cantității de date transferate, înregistrarea mobilă a informațiilor, cum sunt, printre altele, cele legate de urmărirea ambalajelor, va deveni și mai rapidă. Condiții bune deci și pentru Supply Flow.

sus pe pagină