Strategii pentru o firmă de transport eficientă și de încredere

Eliminarea blocajelor în domeniul transporturilor

14.02.2020

Eliminarea blocajelor în domeniul transporturilor

Luna decembrie este în numeroase domenii una dintre cele mai active perioade ale anului. Datorită comerțului de sezon transportatorii și comercianții se confruntă, printre alții, cu o intensificare a circulației mărfurilor. Hanna Cwojdzińska cunoaște aceste lucruri prea bine. Ea este societară la firma de logistică FreeGo Logistic, specializată în import, export, cabotaj și transport intern. Fiind o transportatoare cu experiență rezolvă situații dificile și intervine deseori ca „pompier”, după cum îi place să-și spună. Principiile principii, cum sunt securitatea, responsabilitatea, diversitatea și managementul eficient al timpului, pe care a fost clădită marca FreeGo Logistic, ajută la depășirea provocărilor.

„Căutarea trebuie să fie intuitivă, iar sistemul să poată fi utilizat fără probleme. Viteza și operarea simplă și intuitivă sunt pe primul loc în domeniul nostru.” – Hanna Cwojdzińska, FreeGo Logistic Sp. z o.o. Sp. k.

Verificarea transportatorului înainte de încheierea contractului

FreeGo Logistic activează în Polonia din 2011. Pe baza experienței, a know-how-ului și a cunoștințelor în domeniu conducerea firmei poate evalua corect riscurile diverse din activitatea de zi cu zi – iar cu ajutorul sistemelor de management introduse și al elementelor conceptuale Kaizen le poate reduce la minimum.

„Nu încheiem contracte de transport cu orice ofertant”, explică Hanna Cwojdzińska. „Transportatorii sunt supuși în prealabil unei verificări interne. Noi nu verificăm numai dacă există licențele și certificatele necesare. Verificăm în detaliu și asigurarea de răspundere civilă, în special în ceea ce privește acoperirea, nivelul și modul de plată a primei de asigurare. Dacă, de exemplu, prima de asigurare este împărțită în rate de 400 de zloți, în general acesta nu este un semn bun pentru situația financiară a firmei. De asemenea, comparăm și datele de avizare cu specificațiile asigurării, deoarece este posibil ca un transportator să ne ofere o cursă cu un vehicul care nu este cuprins în asigurare. Dacă firma nu ne îndeplinește cerințele de securitate, nu vom colabora.”

Criteriile de verificare stricte sunt valabile și pentru angajați. FreeGo Logistic nu angajează pe oricine. Toți candidații trebuie să fi absolvit o școală și să promoveze un test intern. Clienții firmei cunosc aceste condiții speciale de angajare și le apreciază. „Abordarea noastră atentă și multistratificată a aspectelor de securitate reprezintă avantajul nostru concurențial”, explică Hanna Cwojdzińska. Această securitate depinde de numeroși factori. Deoarece firma de transport accesează piața internațională online pune un preț deosebit pe soluțiile digitale, care furnizează informații transparente și fac posibilă verificarea rapidă a documentației altor firme: „Pentru că în profilul firmei pot fi introduse toate documentele necesare, nu mai trebuie să le solicităm partenerilor și alte documente. Totul se găsește într-un singur loc și astfel este economisit un timp prețios. În plus, TIMOCOM pune un preț la fel de mare ca noi pe verificări și de aceea putem colabora cu transportatori deja evaluați.”

Disponibilitate permanentă și responsabilitate

„Lucrul în domeniile logistic și al transporturilor este cu program non-stop”, admite Hanna Cwojdzińska. „Trebuie să fim online în permanență.  Servicii extinse pentru clienți înseamnă preluarea răspunderii pentru marfă de la încărcare până la descărcare”, completează ea.

Timpul nu trebuie subapreciat în această branșă. De aceea este important să fie utilizat și gestionat cu competență. Nu întâmplător firmele sunt interesate în instrumente pentru managementul timpului. De aceea, FreeGo Logistic apreciază noutățile din sistemul Smart Logistic, în special noua pagină de start, mai clară: „Când caut sau am nevoie de ceva funcția de căutare trebuie să fie intuitivă, iar sistemul să poată fi utilizat fără probleme”, remarcă angajata de la FreeGo Logistic. „În activitatea de zi cu zi structura simplă a sistemului TIMOCOM reprezintă un avantaj față de alte soluții IT, deseori prea complicate. Viteza și operarea simplă și intuitivă sunt pe primul loc în domeniul nostru”, subliniază ea.

Acordarea și preluarea comenzilor pe termen scurt

În perioadele de vârf, ca de exemplu de Crăciun, se ajunge deseori la situații critice. Se pot ivi conflicte de interese. Pe de o parte sunt clienții, care doresc livrarea rapidă a mărfurilor, iar pe de cealaltă parte sunt conducătorii auto, care doresc să ajungă devreme acasă pentru a-și petrece sărbătorile cu familia. Sistemul TIMOCOM reunește interesele ambelor părți. Aceasta integrează mărfurile și vehiculele. Cu ajutorul căutării pe zone de la TIMOCOM este posibil ca un vehicul nici să nu staționeze pentru a aștepta marfa și nici să nu se întoarcă gol din străinătate. De asemenea, oferă soluții pentru beneficiarii care necesită un transport pe termen scurt.

Soluții pentru provocări pe termen scurt

Constanța și soluțiile sigure garantează echilibrul necesar pe piața dinamică a transporturilor. Pentru ca un prestator de servicii de logistică să poată reacționa suficient de rapid la problemele ivite în lanțul de aprovizionare trebuie să dispună de o organizare excelentă a lucrului și de procese de lucru inteligente, pentru care experiența și politica firmei de logistică sunt piloni de bază. În afară de acestea, foarte importantă este colaborarea de încredere între angajații firmei, precum și colaborarea la nivel extern, cu clienții.

Domeniul logisticii și al transporturilor se supune schimbărilor neîntrerupte și în special prevederile legale se modifică în permanență. Evoluția depinde de numeroși factori, printre care economici și demografici. În aceste condiții dificile – și nu numai în perioada încărcată de Crăciun – au un avantaj concurențial firmele care știu cum să găsească soluții pentru provocările din activitatea de zi cu zi.