TIMOCOM 28.03.2023
5

„Găsiți comenzi de transport” – evitați cursele fără încărcătură cu cele 5 sfaturi de la TIMOCOM

Un camion cu oblonul din spate deschis este tras la rampă și încărcat cu motostivuitorul.


În Germania în anul 2021 dintre cele 408,8 milioane de curse de transport marfă, 153,7 de milioane au fost curse fără încărcătură. Aceasta înseamnă aproape 38 de procente. Cifrele Oficiului Federal al Transporturilor arată, că găsirea încărcăturii potrivite, pentru a evita cursele goale, poate fi o provocare. Aici intervine TIMOCOM cu Marketplace. Acesta ajută în optimizarea gradului de utilizare și eficientizarea capacităților de transport.

Vreau să găsesc comenzi de transport.” – Această afirmație este răspândită; poate ați spus-o și dumneavoastră astăzi?

Prin următoarele 5 sfaturi vă prezentăm câteva posibilități pentru evitarea curselor fără încărcătură și creșterea cifrei de afaceri.

Împreună putem combate numărul mare a curselor fără încărcătură! Testați acum Marketplace-ul TIMOCOM și convingeți-vă de diversitatea sistemului nostru!

Obținerea comenzilor de transport: astfel vă atingeți obiectivul

În Germania cursele fără încărcătură au o rată de 38 de procente. V-a surprins acest număr, sau reflectă realitatea? Împreună putem reduce această rată! Pentru a încheia ziua de lucru cu mai multe comenzi de transport, vă pot ajuta aceste 5 sfaturi despre sistemul TIMOCOM:

1. Căutare mărfuri

Marfa este livrată și nu ați dori să vă întoarceți fără încărcătură. Un transport planificat este anulat, iar camionul staționează în curte și generează costuri în permanență. 

În aplicația Mărfuri, din bursa de transport TIMOCOM, puteți filtra căutarea mărfurilor după preferințele de transport. Pe lângă setarea locurilor de încărcare și descărcare, filtrele avansate vă pun la dispoziție și alte specificații unice. Ați găsit o ofertă de marfă interesantă? Trimiteți o ofertă de preț direct din oferta de marfă și calculați costul transportului cu ajutorul aplicației Calcularea rutelor & Costurilor.

2. Oferte spații de încărcare

Este demn de remarcat, că majoritatea transportatorilor doar caută mărfuri pentru transportat și nu introduc capacitățile de transport disponibile. Ce efort ar implica acest lucru? La fel de puțin, ca și în cazul căutării mărfurilor. 

Oferta Dvs. de spațiu de încărcare poate atrage atenția expeditorilor. Publicați oferta și nu uitați să menționați unde puteți încărca, încotro puteți livra, ce puteți transporta etc. Gândiți-vă întotdeauna că și firmele, care au mărfuri pentru transportat utilizează bursa de transport, pentru a găsi transportatorii potriviți. Ei vor fi cu siguranță recunoscători, dacă vor găsi un vehicul adecvat cerințelor. De ce să nu fie firma dumneavoastră?

3. Găsirea încărcăturilor parțiale

De fapt sunt sătul, dar desertul mai încape.” Astfel s-ar putea descrie tema „încărcăturilor parțiale”. Ați încărcat deja marfa principală pentru transportat, dar a mai rămas spațiu în camion.

Spontan sau regulat – în oferte de mărfuri din TIMOCOM Marketplace găsiți nu numai încărcături complete, ci și încărcături parțiale. În acest caz, se procedează la fel ca și în cazul unei căutări tradiționale. Diferența constă în faptul, că traseul este deja prestabilit datorită transportului principal. Profitați de oportunități-le oferite de filtrare avansată și creșteți gradul de utilizare a camioanelor.

Ca urmare a schimbării cerințelor clienților și a comportamentului diversificat al consumatorilor, cantitățile mici de marfă devin din ce în ce mai populare. Profitați de această tendință și încărcați camionul cu mărfuri.

4. Prezentați-vă ca transportator

Rețeaua sistemului TIMOCOM constă din peste 53 000 de firme verificate. Construiți propria rețea din aceste firme. În ce mod? Cu numai câteva clicuri în Marketplace.

Dacă primiți o evaluare bună din partea beneficiarilor, vor fi atrași și alții. Puteți să faceți mai mult decât atât și să vă prezentați serviciile în profil de companie. În afară de datele de contact încărcați și documentele des utilizate, pentru a emite trimiterea acestora la fiecare comandă nouă. În plus, sunt utile și informațiile despre parcul auto, serviciile oferite și mărfurile transportate. Funcția de căutare firmă vă va recomanda astfel clienților, ca și partener potențial. Arătați ce puteți – prezentați-vă afacerea direct prin Marketplace!

5. Utilizare tendere

Din nou fără încărcătură, din nou în căutare de mărfuri. Cei care nu doresc aceasta, pot căuta curse regulate cu clienți permanenți. Ați ghicit deja, că există și pentru aceasta ceva în sistemul TIMOCOM?

Prin aplicația Tendere aveți posibilitatea să încheiați contracte pe termen lung. Indiferent dacă aveți mărfuri pentru transportat, sunteți o casă de expediții sau transportator introduceți aici cursele regulate pentru care căutați prestator de servicii. Și transportator? Da, deoarece se poate întâmpla că, din diverse motive, să aveți marfă excedentară – chiar și în mod regulat. Tenderele pot fi filtrate după același principiu ca ofertele de mărfuri, după care puteți trimite oferta de preț. Firma licitantă va alege în final un prestator. Cine știe, poate găsiți în curând un client permanent, cu cine să rezolvați o parte din cursele fără încărcătură.


Schimbați obiceiurile, luați inițiativa, folosiți capacitățile de transport disponibile.

Vedeți, există numeroase posibilități de a evita cursele fără încărcătură și este întotdeauna o idee bună să aveți un as în mânecă, așa cum este sistemul TIMOCOM. Este decisiv să nu așteptați să vină comenzile, deoarece există numeroși transportatori. 

Dacă

  • nu doar căutați, ci și publicați, 
  • sunteți de încredere și acumulați evaluări pozitive, 
  • vă prezentați bine compania în rețeaua TIMOCOM și
  • în mod ideal, creați o transparență maximă, de ex. prin GPS-Tracking sau urmărirea expedierii, 

sunteți pe cea mai bună cale spre optimizarea gradului de utilizare.

Împreună putem combate numărul mare a curselor fără încărcătură! Testați acum Marketplace-ul TIMOCOM și convingeți-vă de diversitatea sistemului nostru!


Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină