„Bursa spațiilor de depozitare de la TIMOCOM a fost un adevărat noroc pentru noi”

Cum a găsit un transportator din Bavaria un depozit nou printr-un clic cu mouse-ul

„Cei mai mulți oameni care nu sunt din zonă și nu au de a face nimic cu domeniul nostru nu știu că avem un port”, spune Oliver Möhring, reprezentant și dispecer la Gematrans în Nürnberg, al doilea oraș ca mărime din Bavaria. „De fapt portul nostru este centrul transporturilor de marfă și de logistică pentru întreaga Germanie de Sud. Nu puteam să ne alegem mai bine sediul firmei.” Într-o zonă industrială din Rotterdamer Straße se află sediul firmei Gematrans, o casă de expediții specializată în transportul de marfă spre Scandinavia, care și-a început activitatea în 1984 cu oferte de spații de depozitare și transporturi interne în Germania.

Orientarea asupra Scandinaviei s-a făcut în 1999, datorită noului director Jochen Rößler, care a lucrat înainte cu Scandinavia și a promovat această relație la Gematrans. „Da, am pus în mișcare și aici această relație”, spune Rößler. Afacerea care a început cu trei vehicule proprii și șase subcontractanți în Scandinavia, cuprinde astăzi 30 de autocamioane proprii sau ale terților. „Acum avem 25 de angajați” completează Rößler.

Fără depozite, dar nu și fără soluții

Deja de la înființare, Gematrans a avut avantajul accesului la un depozit al unui partener de afaceri direct la sediul firmei. Ca urmare a unor schimbări organizaționale nu a mai fost însă posibilă utilizarea acestor spații de depozitare. A fost necesară o soluție rapidă. „Deoarece suntem clienți TIMOCOM de aproape 20 de ani, primul nostru gând a fost: să aruncăm mai întâi o privire la aceștia.” Möhring nu s-a așteptat la început să găsească o bursă a spațiilor de depozitare în sistemul Smart Logistics System. „Am găsit-o mai degrabă din întâmplare - și a fost un adevărat noroc pentru noi.”

Așa s-a întâmplat că Gematrans a găsit prin bursa online a depozitelor de la TIMOCOM numeroase spații de depozitare în zona localității Nürnberg. Ofertele au fost numeroase și cererile au fost trimise rapid. Möhring: „Oferta din cadrul Bursei spațiilor de depozitare a fost foarte bună și foarte bine prezentată. Au existat multe anunțuri și diverse posibilități de specificare a căutării, pentru a găsi ceea ce căutăm cu adevărat”. Iar aceasta nu a fost o întâmplare. Șansele de a găsi ofertanții potriviți în bursa spațiilor de depozitare sunt cu atât mai mari cu cât oferta este mai mare și mai cuprinzătoare. Bursa spațiilor de depozitare de la TIMOCOM cuprinde pe departe cea mai mare rețea de spații de depozitare diverse din Europa. Utilizatorii sistemului au acces în mod automat la bursa spațiilor de depozitare și potențial, la peste 7000 de ofertanți de spații de depozitare din 44 de țări europene.

Ajutor rapid și în cazul unor cerințe deosebite

„Răspunsurile nu au întârziat. A fost necesar să contactăm numai câteva firme. În interval de o săptămână am găsit un depozit nou, în ciuda faptului că aveam cerințe deosebite”, spune Möhring. Datorită acestor cerințe deosebite nu a fost ușor să găsim un alt spațiu. Unul dintre clienți trebuie să trimită în mod regulat un angajat la depozit pentru a ridica marfă de pe paleții depozitați. Această cerință a reprezentat o problemă pentru majoritatea firmelor contactate. Acestea nu doreau personal străin în depozitele lor. Însă pentru casa de expediții Maierl, noul partener al firmei Gematrans, acest lucru nu a fost o problemă. „Dacă un client are cerințe deosebite, vedem mai întâi ce este posibil și nu îl respingem direct,” explică Mark-Oliver Maierl, directorul casei de expediții. Christian Stark, reprezentant al firmei Spedition Maierl, completează: „Până acum am reușit să îndeplinim cele mai multe dorințe ale clienților”. La fel și pentru Gematrans. Colaborarea noastră a început numai anul acesta, dar s-a extins datorită experiențelor noastre pozitive. Mai mult decât atât, Spedition Gematrans își va derula întreaga activitate de depozitare prin intermediul spațiilor de depozitare și de logistică de la Spedition Maierl. „Să sperăm că pentru următorii 30 de ani”, râde Möhring.

Mai multe informații despre utilizarea și funcțiile unei burse a spațiilor de depozitare pot fi găsite în Comunicat de service.

sus pe pagină