Sistemul TIMOCOM: Pentru ca transporturile să nu devină șantiere de construcții

Cum accelerează WEMAS Absperrtechnik GmbH comenzile de transport pe cale digitală

La lideri pe piața soluțiilor de restricționare a accesului stradal integrate, certificate, WEMAS utilizează TIMOCOM Marketplace. În decurs de opt luni firma a alocat prin intermediul aplicației TC Transport Order® 2,221 de comenzi către 855 de prestatori. Până în acest moment cei de la WEMAS au trebuit să utilizeze un transportator principal – dar nu a fost mulțumiți cu activitatea acestuia și directorul de logistică Stefan Watzlawek a decis să apeleze la TIMOCOM.

„Pentru noi derularea digitală a comenzilor oferă două avantaje elementare”, spune Watzlawek. Digitalizarea a permis firmei să rămână competitivă și să se renunțe la hârtiile inutile. „Datorită aplicației de la TIMOCOM suntem semnificativ mai rapizi la alocarea comenzilor și procesare comenzilor noastre de transport”, descrise avantajele Watzlawek. Decisivă este însă funcția de arhivare a comenzilor de transport.

WEMAS Absperrtechnik GmbH

130 de angajați la WEMAS sunt responsabili pentru distribuirea produselor de tehnici de fixare, către comercianții en gros și comercianții cu amănuntul. Din 1971, compania a fost specializată în fabricarea și vânzarea de produse de înaltă calitate pentru asigurarea profesională a locurilor de muncă în ingineria civilă.

„Ne-am bucura dacă ar exista, în plus, o funcție prin care să putem aloca direct facturile și dovezile de execuție la comanda de transport respectivă”, își exprimă dorința față de departamentul IT de la TIMOCOM. Speranța sa: „La verificarea economică anuală s-ar găsi toate informațiile într-un singur loc – aceasta ar economisi timp și ar însemna o plusvaloare absolută.” Plimbatul dosarelor este însă deja, datorită funcției de arhivare, de domeniul trecutului.

Derularea digitală a comenzilor integrată în sistem asigură o eficiență crescută. Utilizarea acestei aplicații reduce la minimum eforturile la nivel organizațional și căutarea informațiilor. În plus, are avantajul că nu mai este necesar un subsistem pentru derularea comenzilor și cei peste 127 000 de utilizatori de la TIMOCOM nu pot omite informațiile importante pentru derularea transporturilor datorită câmpurilor care trebuie completate în mod obligatoriu.

La instruirea la fața locului, Stefan Watzlawek și colegii săi au aprofundat și alte funcții legate de utilizarea aplicației TC Transport Order®. Astfel, colegului Döring nu i-a fost cunoscut indexul firmelor: „Cu ajutorul acestuia pot găsi, de exemplu, transportatorii cu vehicule care au un stivuitor portabil.” S-a arătat încântat și de căutarea spațiilor de depozitare: a găsit imediat zece suprafețe adecvate. Instruirea a evidențiat și alte două teme: Urmărirea comenzilor, pentru a reduce necesarul de comunicare cu prestatorul în timpul derulării transportului și alocarea curselor regulate. Prin intermediul licitațiilor au fost găsiți cinci transportatori care vor fi utilizați în mod regulat. Pentru alocare este utilizată o listă de destinatari e-mail, prin care se solicită ofertele de preț ale transportatorilor.

Döring își dorește trei lucruri de la echipa de instruire: În primul rând, transportatorii întreabă deseori prin e-mail care este codul fiscal al firmei WEMAS – acesta ar putea fi introdus simplu în mască. „Deoarece am auzit deja acest lucru de la unii dintre clienții noștri, am planificat introducerea codului fiscal al beneficiarului în dreptul numelui firmei din formularul de comandă”, declară echipa de instruire de la TIMOCOM. În al doilea rând, tema interdicțiilor de circulație revine zilnic la WEMAS și aici echipa a putut indica direct aplicația TIMOCOM TruckBan pentru interdicțiile de circulație internaționale pentru autocamioane. Iar în al treilea rând, Döring speră că va exista posibilitatea introducerii unei adrese de livrare în indexul firmelor, pentru a fi utilizată în formularul de comandă.

În perioadele de vârf Döring va economisi o jumătate de oră pe zi de îndată ce va fi realizată interfața între Navision – programul pentru comenzi de la WEMAS – și TC Transport Order®. Cu ajutorul unui singur click o comandă de transport va deveni o ofertă pentru marfă de transportat.

Mai multe informații despre WEMAS pot fi găsite la www.wemas.de.

sus pe pagină