skip navigation

Lexicon de Transport

Intrări în lexic

A B C D E F G I Î J K L M N O P S T U V

FTL (Full Truck Load)

Prin FTL (Full Truck Load) se înțelege un transport la care un camion are o singură încărcătură. În română se numește camion complet.

Încărcăturile complete sunt convenabile atât pentru conducătorul auto, cât și pentru firma de transport și beneficiar. Pentru firma de transport nu sunt necesare avizări, facturări și așteptare în mai multe locuri de încărcare și descărcare. Conducătorul auto depune mai puțin eforturi cu încărcatul, descărcatul și asigurarea mărfii. Beneficiarul se bucură de avantajul unui transport mai rapid, pe drumul cel mai direct spre destinatar.

Opusul termenului FTL este grupajul, denumit și LTL (Less Than Truckload). Un container plin se numește FCL (Full Container Load), iar în cazul transportului feroviar se numește vagon.

Întotdeauna up to date

Aici vă puteți abona gratis la Newsletter-ul nostru.

Abonare Newsletter

Toate câmpurile marcate cu '*' trebuie completate în mod obligatoriu.

Cu trimiterea formularului de înregistrare (Înregistrați-vă acum) confirmați acordul cu Protecția datelor.

Abonare newsletter:


Datele dumneavoastră personale (e-mail,adresă,nume,prenume) sunt furnizate mai departe în scopuri informative de către TIMOCOM GmbH către SC-Networks GmbH ( Instanță de înregistrare : Amtsgericht München, nr de înregistrare: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 ,82319 Starnberg . SC-Networks GmbH se supune legilor de protecție a datelor germane la fel ca și indicațiilor TIMOCOM GmbH.

sus pe pagină