De asemenea, scurt și simplu pot fi realizate și procesele dumneavoastră de transporturi și logistică. Indiferent dacă este vorba despre inițierea transporturilor sau managementul comenzilor, în TIMOCOM Marketplace găsiți aplicația potrivită pentru necesarul și gradul de digitalizare din firma dumneavoastră.

Logistik 4.0

Prin Logistik 4.0 se înțelege cea mai modernă logistică, cu interconectare în rețea, digitalizare și cloud-computing. Sarcina prestatorului de servicii de logistică nu se limitează numai la transportul în sine - cum era în trecut - ci cuprinde și funcții de coordonare logistică în întregul lanț de aprovizionare.

Termenul
Logistik 4.0 a apărut prin similitudine cu termenul Industrie 4.0, care a fost introdus în 2011 la Hanovra, la târgul IAA Nutzfahrzeuge. În consecință ne găsim în cursul celei de a patra revoluții industriale. Prima a avut loc odată cu utilizarea forței aburului, a doua cu utilizarea energiei electrice și introducerea benzilor rulante. A treia revoluție industrială – denumită și Revoluția digitală – a apărut odată cu automatizarea producției și utilizarea electronicii (de exemplu a comenzilor cu memorie programabilă).

Logistik 4.0 continuă în această direcție, integrând tehnologii moderne de informatică și comunicații. Sistemele inteligente, interconectate digital, au rolul de a facilita comunicarea directă între oameni, mașini, instalații, logistică și produse. Când logistica este integrată cât mai devreme posibil în lanțul de aprovizionare se obține o optimizare a producției just-in-time. Pe de altă parte, transportatorii se pot bucura de o siguranță mai mare a planificărilor, un grad de exploatare îmbunătățit al parcului auto și timpi de așteptare mai reduși în locurile de încărcare.

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină