skip navigation

Lexicon de Transport

Intrări în lexic

A B C D E F G I Î J K L M N O P S T U V

Logistik 4.0

Prin Logistik 4.0 se înțelege cea mai modernă logistică, cu interconectare în rețea, digitalizare și cloud-computing. Sarcina prestatorului de servicii de logistică nu se limitează numai la transportul în sine - cum era în trecut - ci cuprinde și funcții de coordonare logistică în întregul lanț de aprovizionare.

Termenul
Logistik 4.0 a apărut prin similitudine cu termenul Industrie 4.0, care a fost introdus în 2011 la Hanovra, la târgul IAA Nutzfahrzeuge. În consecință ne găsim în cursul celei de a patra revoluții industriale. Prima a avut loc odată cu utilizarea forței aburului, a doua cu utilizarea energiei electrice și introducerea benzilor rulante. A treia revoluție industrială – denumită și Revoluția digitală – a apărut odată cu automatizarea producției și utilizarea electronicii (de exemplu a comenzilor cu memorie programabilă).

Logistik 4.0 continuă în această direcție, integrând tehnologii moderne de informatică și comunicații. Sistemele inteligente, interconectate digital, au rolul de a facilita comunicarea directă între oameni, mașini, instalații, logistică și produse. Când logistica este integrată cât mai devreme posibil în lanțul de aprovizionare se obține o optimizare a producției just-in-time. Pe de altă parte, transportatorii se pot bucura de o siguranță mai mare a planificărilor, un grad de exploatare îmbunătățit al parcului auto și timpi de așteptare mai reduși în locurile de încărcare.

Întotdeauna up to date

Aici vă puteți abona gratis la Newsletter-ul nostru.

Abonare Newsletter

Toate câmpurile marcate cu '*' trebuie completate în mod obligatoriu.

Cu trimiterea formularului de înregistrare (Înregistrați-vă acum) confirmați acordul cu Protecția datelor.

Abonare newsletter:


Datele dumneavoastră personale (e-mail,adresă,nume,prenume) sunt furnizate mai departe în scopuri informative de către TIMOCOM GmbH către SC-Networks GmbH ( Instanță de înregistrare : Amtsgericht München, nr de înregistrare: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 ,82319 Starnberg . SC-Networks GmbH se supune legilor de protecție a datelor germane la fel ca și indicațiilor TIMOCOM GmbH.

sus pe pagină