De asemenea, scurt și simplu pot fi realizate și procesele dumneavoastră de transporturi și logistică. Indiferent dacă este vorba despre inițierea transporturilor sau managementul comenzilor, în TIMOCOM Marketplace găsiți aplicația potrivită pentru necesarul și gradul de digitalizare din firma dumneavoastră.

LTL (Less Then Truckload)

Prin LTL (Less Then Truckload) se înțelege încărcarea parțială a unui autocamion. În mod normal pentru un autocamion încărcat parțial se caută altă marfă parțială, pentru a fi asigurată rentabilitatea transportului. O alternativă la încărcăturile parțiale este grupajul de marfă.

Teoretic mai multe încărcături parțiale pot aduce mai mulți bani transportatorului în comparație cu o încărcătură completă având aceeași greutate și volum, dar dezavantajele sunt timpii de așteptare în fiecare loc de încărcare și descărcare, determinând o prelungire semnificativă a duratei transportului. În situații în care livrarea trebuie să se facă la un termen strict se poate întâmpla ca un autocamion să parcurgă o porțiune a traseului și numai cu o încărcătură parțială.

Încărcarea parțială a unui container se numește LCL („less than container load“).

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină