skip navigation

Lexicon de Transport

Intrări în lexic

A B C D E F G I Î J K L M N O P S T U V

De asemenea, scurt și simplu pot fi realizate și procesele dumneavoastră de transporturi și logistică. Indiferent dacă este vorba despre inițierea transporturilor sau managementul comenzilor, în Smart Logistics System de la TIMOCOM găsiți aplicația potrivită pentru necesarul și gradul de digitalizare din firma dumneavoastră.

Termen fix

În cazul unui termen fix contractul de transport prevede un termen fix la care autocamionul trebuie să fie încărcat sau descărcat. Respectarea acestui termen reprezintă o obligație contractuală.

Termenul
Termenul fix înlocuiește versiunea mai veche „Termen de livrare”. Termenul supraordonat este „Livrare la termen”. Bazele juridice se regăsesc în Codul civil german (BGB) și Codul comercial german (HGB).

În practică
Termenele fixe sunt convenite mai frecvent pentru descărcare, mai rar pentru încărcare. De regulă termenul fix stabilește în principal termenul până la care marfa trebuie să ajungă la beneficiar. În cazul în care autocamionul sosește mai devreme termenul fix este considerat a fi respectat. Există însă și termene fixe la care marfa nu trebuie să ajungă nici mai devreme. Motivele pot fi diverse: Macaraua necesară pentru descărcare este comandată pentru o anumită oră, sau o stradă trebuie închisă pentru a fi posibil accesul autocamionului. În plus, termenele fixe pot fi stabilite pentru asigurarea unui management strict al ferestrei de timp. Astfel este evitată așteptarea la rampa de încărcare-descărcare.

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.

Abonare Newsletter

Toate câmpurile marcate cu '*' trebuie completate în mod obligatoriu.

Cu trimiterea formularului de înregistrare (Înregistrați-vă acum) confirmați acordul cu Protecția datelor.

Abonare newsletter:


Datele dumneavoastră personale (e-mail,adresă,nume,prenume) sunt furnizate mai departe în scopuri informative de către TIMOCOM GmbH către SC-Networks GmbH ( Instanță de înregistrare : Amtsgericht München, nr de înregistrare: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 ,82319 Starnberg . SC-Networks GmbH se supune legilor de protecție a datelor germane la fel ca și indicațiilor TIMOCOM GmbH.

sus pe pagină