31.01.2019

TIMOCOM: Un ultim trimestru puternic pentru branșa transporturilor

(1)

Barometrul de transport TIMOCOM continuă să arate o cerere ridicată pentru capacitățile de tarnsport de marfă în Europa    / Lipsa șoferilor de camioane încetinește în continuare creșterea /Prețurile de transport continuă să fie sub presiune în 2019

"Prețurile de transport vor continua să fie sub presiune în 2019, deoarece capacitățile de transport rămân greu de găsit", precizează Gburek.

În ultimul trimestru al anului trecut, piața europeană a transporturilor a fost complet neafectată de conflictele comerciale internaționale și de deteriorarea perspectivelor economice. "Industria de transport se prezintă un ultim trimestru puternic și de data aceasta", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei TIMOCOM, Gunnar Gburek pe baza cifrelor actuale al barometrului de transport.

 

Cu ajutorul acestui instrument analitic, compania IT analizează dezvoltarea oferetelor și a cererilor de transport, trimestrial, la bursa de mărfuri integrată în Smart Logistics System al TIMOCOM. Cu 127.000 de utilizatori și până la 750.000 de oferte internaționale de transport și de marfă pe zi, este cea mai mare bursă pentru transportul rutier de mărfuri în Europa.

 

Capacitățile de transport vor rămâne limitate și în anul 2019

După evaluarea celui de-al patrulea trimestru, se vede că ofertele de marfă transport publicate pe piața transporturilor prin intermediul companiei TIMOCOM a depășit cu peste două treimi numărul de capacități de camioane disponibile. În perioada octombrie-decembrie 2018, pe bursa de mărfuri, în medie,  pe 71 oferte de transport de marfă vin 29 de oferte de spații de încărcare.

 

Acest rezultat documentează situația neschimbată dintre volumele ridicate de marfă și capacitățile de camioane existente pe piața transporturilor. "Prețurile de transport vor continua să fie sub presiune în 2019, deoarece capacitățile de transport rămân greu de găsit", precizează Gburek. Nu putem aștepta la echilibrare: Situația lipsei șoferilor de camioane va continua să se înrăutățească în Germania și se va dezvolta din ce în ce mai mult într-un factor de creștere regulator pentru economie.

 

Mai multe informații despre TIMOCOM găsiți la www.timocom.ro

 

 

 

 

Despre TIMOCOM


Firma TIMOCOM GmbH este un specialist de mărime mijlocie în IT şi date pentru Augmented Logistics. Ca furnizor al primului sistem Smart Logistic din Europa, TIMOCOM oferă soluții inteligente, sigure şi simple pentru îndeplinirea obiectivelor logistice ale clienţilor. Prin acest sistem sunt interconectate peste 40 000 de firme verificate, care publică în fiecare zi până la 750 000 de oferte de mărfuri de transportat și capacități de transport internaţionale.

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină