Ce este o asigurare de transport?

O asigurare de transport vă protejează compania împotriva daunelor, furtului și întârzierilor care pot surveni în timpul transportului. Totodată vă asigură mărfurile peste limita de răspundere prevăzută de legea privind asigurarea de răspundere civilă rutieră și, prin urmare, multe ori este un mijloc de a vă asigura existența.


De ce ar trebui să încheiați o asigurare de transport?

Mărfurile sunt expuse în timpul transportului, dar și în timpul încărcării și descărcării multor pericole și riscuri. Deși sunt ambalate, încărcate și transportate cu grijă, marfa poate fi deteriorată sau chiar și furată. Printr-o asigurare de transport mărfurile și lanțurile de aprovizionare pot fi asigurate în mod eficient, daunele sunt soluționate rapid și ușor, iar relațiile cu clienții nu sunt afectate.

2022_0726_MWD_Scnuck_Landing page_5050

Ce avantaje oferă asigurarea de transport oferită de SCHUNCK GROUP?

Emitere rapidă a poliței

Datele firmei și ale mărfii sunt transmise automat. Astfel vă asigurați marfa cu numai câteva clicuri.

Modele de asigurare flexibile

Puteți încheia o asigurare de transport pentru fiecare încărcătură separat și economisiți prin aceasta primele ridicate ale contractelor standard.

Derulare echitabilă a cererilor.

Asigurătorul despăgubește întotdeauna valoarea agreată, fără a recurge la formule de subasigurare. Așadar, în caz de daune nu apar surprize neplăcute.

Asigurări de transport convenabile

Clienții TIMOCOM beneficiază de o asigurare de transport cu acoperirea tuturor riscurilor fără franșiză, de la 0,5 ‰ – 0,549 ‰ din valoarea mărfii.

Încărcătură în siguranță

Începând cu daunele datorate forței majore până la pierderi financiare ca urmare a nerespectării termenelor de livrare: profitați de o acoperire completă.

Alegerea simplă a primelor de asigurare

Nu este necesar să pierdeți timp valoros cu completarea tarifelor, tipului și categoriei mărfii. Alegeți imediat dintre cele patru modele de asigurări atractive.

Modele de asigurare oferite de SCHUNCK GROUP: Asigurări de transport exclusive pentru clienții TIMOCOM

MicrosoftTeams-image (16)

Cum pot să închei o asigurare de transport?

În calitate de client TIMOCOM vă puteți înscrie la SCHUNCK GROUP în numai câțiva pași și puteți încheia o asigurare de transport în condiții deosebit de avantajoase.

Este atât de simplu:

 1. După ce ați introdus marfa în TIMOCOM Marketplace ca de obicei, selectați din nou oferta de mărfuri pentru transportat și faceți clic pe butonul „Asigurare marfă”.
 2. Veți ajunge la pagina externă a partenerului nostru SCHUNCK, unde prima dată va trebui să vă înregistrați. Datele firmei și ale mărfii pot fi transmise automat prin interfață.
 3. După înregistrare selectați prima de asigurare adecvată, în funcție de valoarea mărfii.
 4. Rezolvat! Polița de asigurare poate fi descărcată direct și dacă este necesar, poate fi trimisă beneficiarului.
TIMOCOMHow toInsurecargo_2

Întrebările cele mai frecvente ale clienților referitoare la asigurarea de transport.

În principiu, o asigurare de mărfurilor pe timpul transportului ar trebui încheiată întotdeauna când încărcătura va fi predată unui transportator/casă de expediții străin și valoarea mărfurilor depășește răspunderea legală conform Codului comercial și CMR de 8,33 sau 40 drepturi speciale de tragere (SZR) per kilogram brut al mărfurilor.

Exemplu: Un transportator răspunde cu 8,33 SZR, ceea ce corespunde la cca. 10 € per kilogram brut al mărfurilor: 500 kg de telefoane mobile cu o valoare a mărfurilor de 1.000.000 € au o răspundere legală conform CMR de 500 kg * 8,33 SZR * 1,20 €/kg = 5.000 €.

Diferența de 995.000 € ar trebui să fie suportată de beneficiar.

Deci pe scurt: Cu cât mai ușoară și mai scumpă este marfa, cu atât este mai mare riscul.

O asigurare de transport vă protejează compania împotriva daunelor, furtului și întârzierilor. Totodată asigură mărfurile transportate peste limita de răspundere prevăzută de legea privind asigurarea de răspundere civilă rutieră. Suma maximă a asigurării per caz de daună se orientează după valoarea mărfurilor asigurate și nu după limita maximă de răspundere per kilogram brut, după cum este cazul la legea de răspundere civilă rutieră. 

Încheierea unei asigurări de transport nu este obligatorie, dar este recomandată, când...

 • ... Dvs. ca firmă expediați și primiți mărfuri și bunuri prin case de expediții sau transportatori.
 • ... Dvs. înșivă, în funcție de contract, în calitate de cumpărător sau vânzător suportați riscurile de transport pentru mărfuri pe diferite secțiuni de transport.

Acoperirea asigurării o preia, de regulă, (primul) expeditor, când i se solicită, acest fapt se află în interesul încărcătorului sau există o reglementare de supoziție.

Mărfurile sunt expuse în timpul transportului, dar și în timpul încărcării și descărcării multor pericole și riscuri. Deși sunt ambalate, încărcate și transportate cu grijă, marfa poate fi deteriorată sau chiar și furată. Mărfurile și lanțurile de aprovizionare pot fi asigurate astfel efectiv, daunele sunt soluționate rapid și ușor, iar relațiile cu clienții nu sunt afectate. Prin urmare, o asigurare de transport de multe ori este un mijloc de asigurare existențială.

Da, asigurarea de transport poate fi încheiată pentru fiecare marfă individuală pe un transport. Aceasta merită, în special, când aveți nevoie rar de o asigurare de transport și un contract cadru pentru aceasta ar fi prea scump.

Valoarea primei pentru o asigurare de transport, normal, cu acoperirea tuturor riscurilor fără depozit, în Germania și statele membre riverane este de 0,6‰ – 0,7‰ din valoarea mărfii.

La TIMOCOM beneficiați de o asigurare de transport cu acoperirea tuturor riscurilor fără franșiză, în Germania și statele membre riverane de la 0,5‰ – 0,549‰ din valoarea mărfii.

Oferim valori diferite de prime de la 5,49 € pentru valori ale mărfurilor de 10.000 € și până la 50 € pentru valori ale mărfurilor de 100.000 €.

Costurile sunt suportate de partea interesată în mărfuri, respectiv de încărcător.

La asigurarea de transport se încheie polițe individuale per bun. Protecția asigurării la asigurarea de transport a mărfurilor începe de îndată ce bunurile sunt mișcate, respectiv îndepărtate de la locul lor anterior de păstrare în scopul transportului. Aceasta include, de exemplu, și procesul de încărcare al autocamionului. Protecția asigurării încetează de îndată ce bunurile au sosit la locul de livrare.

Următoarele daune sunt asigurate:

 • Daunele la bunuri ca urmare a forței majore sau a unui eveniment inevitabil
 • Daunele bunurilor în timpul transportului și a depozitării
 • Daune consecutive ale bunurilor
 • Daune patrimoniale ca urmare a depășirii termenului de livrare
 • Utilizarea ca arme a substanțelor chimice, biologice, biochimice, undelor electromagnetice
 • Energie nucleară
 • Întârzierea călătoriei
 • Deteriorare internă
 • Cantități uzuale comercial, dimensiune și diferențe de greutate
 • Umiditate normală a aerului sau oscilații de temperatură
 • Ambalaj necorespunzător solicitării sau mod de încărcare inadecvat

TIMOCOM vă oferă un 1st Level Support. Pentru alte întrebări care depășesc utilizarea normală, SCHUNCK GROUP pune la dispoziție o adresă de e-mail și un număr de telefon pentru un serviciu de relații clienți exclusiv 2nd Level:

E-Mail: timocom@schunck.de

Număr de telefon: +49 (0) 89 38177 512

sus pe pagină