Cunoștințe logistice 12.12.2023
2

Adio risipă: Iată cum revoluționează Lean Supply Chain industria transporturilor

Un bărbat în cămașă albastră arată un like.

Globalizarea și schimbările permanente din economie pun domeniul transporturilor și logistica în fața provocării de a deveni mai eficientă și mai agilă. În acest articol de blog, vom analiza conceptul de Lean Supply Chain și modul în care acesta contribuie la creșterea eficienței și la reducerea risipei în transport și logistică.

Abonați-vă acum la newsletter-ul nostru și nu ratați nicio noutate din domeniul logisticii și a transportului rutier de marfă! 

Bazele pentru Lean Supply Chain

Filozofia Lean se concentrează pe maximizarea valorii adăugate și pe minimizarea risipei. În lanțul de aprovizionare aceasta înseamnă optimizarea proceselor pentru a face fluxul de materiale și informații mai eficient. Acest lucru este realizat prin identificarea și eliminarea activităților care nu generează valoare adăugată pentru client.

Creșterea eficienței în domeniul transporturilor

  • Optimizarea rutelor și gestionarea capacității de transport

Prin utilizarea de tehnologii moderne, firmele de transport pot optimiza rutele și costurile utilizând mai eficient capacitățile de transport disponibile. Acest lucru nu numai că generează economii de costuri, dar astfel se reduc și emisiile de CO2.

  • Urmărirea expedierii în timp real și telematică

Integrarea sistemelor de urmărirea expedierii în timp real permite o monitorizare precisă a mărfurilor transportate. Aplicația Urmărirea expedierii în timp real de la TIMOCOM nu numai că oferă firmelor informații în timp real cu privire la locația transporturilor, dar le permite și să reacționeze proactiv la orice întârziere. Astfel se contribuie la evitarea blocajelor, la o mai bună planificare a transporturilor și reducerea la minimum a risipei.

  • Principiile Lean la aprovizionarea cu materiale

Prin aplicarea principiilor Lean la aprovizionarea materialelor contribuie la evitarea stocurilor inutile și garantează că materialele sunt livrate la timp și în cantitatea corectă. Astfel costurile de depozitare sunt reduse și spațiul necesar este redus la minim.

Susținerea în mod activ a Lean Supply Chain

Într-o lume tot mai interconectată, accesul la o piață fiabilă este esențial. TIMOCOM, în calitate de Marketplace pentru oferte și capacități de transport, joacă un rol central în punerea în aplicare a principiilor Lean în domeniul transporturilor și logisticii. TIMOCOM permite firmelor să își optimizeze capacitățile de transport, să reducă la minimum cursele fără încărcătură și, astfel, să crească eficiența lanțului de aprovizionare.

TIMOCOM Marketplace nu numai că oferă o gamă largă de oferte și capacități de transport, dar permite și o comunicare transparentă între expeditori și producători. Această transparență este esențială pentru a evita blocajele, pentru a reduce risipa și, în cele din urmă, pentru a avea un lanț de aprovizionare simplu și eficient.

În general, integrarea principiilor Lean în procesele de transport și logistică, susținute de platforme precum TIMOCOM, arată cum pot firmele să depășească provocările economiei moderne și să creeze un lanț de aprovizionare sustenabil și eficient.

Sună interesant? Atunci descoperiți acum posibilitățile oferite de TIMOCOM Marketplace!

 

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină