TIMOCOM 06.12.2023
3

Logistică de Crăciun 2023

La ce să vă așteptați și cum să vă pregătiți?

2023-11-logistica-de-craciun-900x600px-web

Primii Moși Crăciuni de ciocolată se află pe rafturile supermarketurilor de la începutul lunii septembrie, alături de biscuiți și prăjituri. Cu toate acestea, nu doar papilele noastre gustative au intrat de ceva vreme în spiritul Crăciunului – în 2018, un sondaj de Crăciun a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre respondenți se gândeau deja la cumpărarea cadourilor de Crăciun în luna noiembrie sau chiar mai devreme. Așadar, este timpul să ne pregătim pentru sezonul cumpărăturilor de Crăciun!

Perioada de dinaintea Crăciunului este o mare provocare pentru sectorul logistic

Puțin peste 19% din cifra de afaceri anuală din comerțul cu amănuntul se înregistrează în lunile noiembrie și decembrie, conform unui calcul realizat de Asociația Germană a Comercianților cu Amănuntul. Anumite sectoare sunt mai afectate, în special în perioada dinaintea Crăciunului, fiind o perioadă cu vânzări semnificative, în special în domeniile comerțului cu cărți, al jucăriilor și al produselor electronice de larg consum. Acesta se reflectă, bineînțeles, în sectorul logistic. BVL anticipează pentru anul 2023 cifra de afaceri va ajunge la 330 de miliarde de euro. În comparație, în 2022, această cifră a fost de 319 miliarde de euro. 

În acest articol, am adunat câteva sfaturi despre cum vă puteți pregăti pentru aceste luni dificile și cum vă puteți optimiza procesele logistice.

Extindeți-vă rețeaua și rămâneți flexibil

Dacă doriți să faceți față volumului crescut solicitărilor logistice din sezonul cumpărăturilor de Crăciun, trebuie să fiți cât mai flexibil. Acest lucru este foarte important, în special în ceea ce privește flota de vehicule și rețeaua de parteneri. Presiunea asupra termenelor de livrare punctuale crește și mai mult în perioada de dinaintea Crăciunului, iar în acest caz, accesul la parteneri de transport și spații de încărcare pe termen scurt poate fi de o importanță decisivă. Serviciile precum TIMOCOM Marketplace oferă firmelor posibilitatea de a-și extinde rețeaua atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Acesta vă oferă acces la peste 53.000 de parteneri verificați din întreaga Europă.

Livrările punctuale sunt mai solicitate ca niciodată 

În niciun alt moment al anului clienții nu acordă atât de multă importanță livrărilor punctuale ca în sezonul cumpărăturilor de Crăciun. Prin urmare, eficiența, fiabilitatea și serviciile devin și mai importante pentru sectorul logistic. Acum, mijloacele ajutătoare digitale pot fi utilizate pentru a ajuta la optimizarea proceselor și pentru a oferi clienților dumneavoastră un grad mai mare de încredere. Cu o soluție precum Urmărirea expedierii de la TIMOCOM, puteți urmări transporturile prin intermediul GPS-ului și oferi tuturor o transparență totală cu privire la progresul livrării. Astfel, toate părțile implicate pot colabora pentru a fi sigure că toate cadourile ajung la timp sub bradul de Crăciun.

Optimizați-vă depozitul 

Proiectarea optimizată a depozitelor poate contribui semnificativ la creșterea eficienței și a gradului de încredere în lanțul de aprovizionare. De exemplu, puteți implementa dispozitive digitale sau vă puteți organiza într-un mod mai flexibil printr-o rețea extinsă de depozite. Mai multe sfaturi pentru optimizarea depozitului găsiți aici: Când depozitul ascunde nu numai mărfuri, ci și câștiguri.

Concluzie: Cum să vă pregătiți

Ritmul rapid al industriei și cerințele ridicate ale clienților vor impulsiona din nou sezonul cumpărăturilor de Crăciun și în 2023. O rețea vastă și de încredere de parteneri de transport și procese transparente sunt condiții esențiale pentru a face față acestei provocări. TIMOCOM Marketplace vă poate ajuta pe dumneavoastră și firma dumneavoastră să vă pregătiți pentru perioada de dinaintea Crăciunului în ambele cazuri.

 

Alăturați-vă acum de TIMOCOM Marketplace și găsiți partnerei de afaceri de încredere!

 

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină