Știri 09.01.2024
3

OnTurtle intră pe piața din România cu 31 de benzinării

O benzinărie unde staționează un camion.

OnTurtle a făcut cunoscută deschiderea a 31 de stații noi de încărcare în România, consolidându-și astfel strategia de extindere internațională. Compania, cu o experiență de 28 de ani în domeniu, se află deja în prezent în unsprezece țări de pe întregul continent european. Această mișcare reprezintă o extindere a rețelei internaționale de servicii de alimentare și parcare dedicate transportului profesionist în România.

Cu un portofoliu bogat în domeniu, OnTurtle își propune să acopere principalele rute internaționale de transport pentru a oferi servicii îmbunătățite. În prezent, compania operează în unsprezece țări europene, inclusiv Spania, Franța, Belgia, Luxemburg, Țările de Jos, Austria, Germania, Slovenia, Italia, Polonia și, recent, România, adăugând la rețeaua sa peste 1.700 de stații de benzină.

O țară cheie pentru viitorul logisticii din UE

România este a doua cea mai mare piață din Europa de Est, după Polonia. De fapt, este țara UE în care flota de camioane a crescut cel mai mult în ultimii ani, potrivit Asociației Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA); din 2020 până în 2021, creșterea a fost de 26%, 437.267 de camioane. România se află, de asemenea, pe locul doi în clasamentul companiilor străine care operează în Spania, cu 15%, în spatele Portugaliei cu 32%, și înaintea Poloniei cu 14% și Bulgariei cu 12,03%. Acest lucru se vede în cel mai recent studiu privind transportul rutier internațional de marfă realizat anual de Ministerul Transporturilor.

„Strategia de export a României conectează regiuni, orașe mari și mici pentru a extinde baza de exportatori și pentru a crea exporturi care să răspundă cererii noilor piețe, în special a Uniunii Europene”-a explicat Marta Fàbregas, director executiv al OnTurtle.

„Locația strategică a țării o face o platformă care leagă piețele din Rusia, Balcan și Marea Caspică, în special cu portul Constanței, cel mai important port de la Marea Neagră. În plus, poziția sa va fi cheie în viitor pentru logistica UE, printre altele, și datorită trecerii gazoductului Iași-Ungheni” -a subliniat compania. Greutatea și importanța sa a rezultat, ca acesta să facă parte din rețeaua noastră internațională de stații de benzină în continuă creștere, pentru ca clienții noștri să poată alimenta în România.

O mulțime de stații noi în România

OnTurtle ajunge în România cu 31 de stații de încărcare. Noile stații sunt operate de Smartdiesel, oferind alimentare cu motorină și -în majoritatea cazurilor- cu AdBlue. Sunt situate strategic pe teritoriu, în apropierea granițelor cu Ungaria, Serbia și Bulgaria.

„Este important să creștem într-un mod sustenabil și eficient, găsind cea mai bună opțiune pe drum „OnTheWay” pentru șoferul profesionist și care oferă și servicii de bază”- explică directorul executiv al OnTurtle, Marta Fàbregas.

Rețeaua de parcări securizate continuă să crească

Pe lângă noi puncte de alimentare, încorporarea României oferă clienților mărcii o nouă parcare securizată certificată de ESPORG în vestul țării, la Pecica. „Creăm propria noastră rețea de parcări sigure certificate în Europa, ținând cont importanței strategice pe care România o are și o va avea în sectorul transporturilor și logisticii, aceasta va fi o oprire aproape obligatorie” -adaugă Fàbregas. Este o parcare pentru camioane cu 105 locuri, dintre care cincisprezece sunt alimentate cu energie. În total, compania are peste douăzeci de parcări certificate, și peste 200 cu măsurile minime de securitate. De fapt, parcul lor de camioane din La Jonquera este considerat cel mai bun din Europa, după ce a fost distins cu ”ESPORG European Excellence in Truck Parking Award” în 2023.

Situație win-win

Împreună cu aceste deschideri în România, OnTurtle atinge un total de 1.767 de stații în rețeaua sa internațională, continuând să crească în ceea ce privește calitatea și serviciile oferite. România se anunță a deveni un jucător strategic important pentru logistica europeană, având potențialul de a aduce beneficii pe termen lung atât pentru firma spaniolă, cât și pentru țara gazdă. Deci firma spaniolă și România asemena pot beneficia în termen lung din cooperația aceasta.

 

Alăturați-vă acum de TIMOCOM Marketplace și extindeți-vă rețeaua!

Înregistrați-vă acum

 

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină