Știri 23.05.2023
3

S-a înființat asociația ROMOTANA

Poză despre membri ROMOTANA.


Reprezentanții peste 2.000 de companii de transport și transportatori, care dețin peste 45.000 de camioane, au înființat asociația Romanian Moldovan Trucking Association of North America (ROMOTANA). Asociația dedicată comunității transportatorilor românești și moldovenești s-a lansat în America de Nord începând cu data de 24 aprilie 2023, fiind prima asociație de transport rutier a comunității românești și moldovenești din America de Nord.

Potrivit Ambasadei României în SUA, ROMOTANA a fost înființată la inițiativa lui Marcel Șomfelean, Nicolai Ianoș și Nicolae Corobca. Gala de lansare a asociației a avut loc în Washington, DC, unde au fost prezenți Andrei Muraru - ambasadorul României în SUA, congresistul Tim Walberg, secretarul de stat român al transporturilor, Ionuț Săvoiu, Daniel Bischof - director pentru Europa de Est în Departamentul de Stat, James Rosapepe - președinte al organizației româno-americane „Alianța” și fost ambasador al SUA în România, precum și Chang Oh-Turkmani - membru al consiliului de administrație „Alianța”.

Ambasadorul Andrei Muraru s-a declarat impresionat de „numărul mare de afaceri de transport deținute de români și moldoveni în SUA, dedicat profesiei lor și apreciat pentru munca pe care o fac”. „Ei reprezintă România și Republica Moldova pe pământ american, având un rol crucial în industria americană de logistică și transport”, a spus Muraru.

ROMOTANA este o organizație non-profit care se străduiește să servească interesele tuturor membrilor săi și să le protejeze drepturile. Asociația reunește companii românești și moldovenești de transport rutier din America de Nord și le oferă o voce puternică în industria de transport rutier din America de Nord.


Cum poți beneficia de serviciile oferite de ROMOTANA?

Partenerii asociației oferă o gamă largă de produse, servicii și programe extrem de eficiente, concentrate exclusiv asupra membrilor. Membrii au acces la următoarele beneficii și servicii:

  • Oportunități de a face cunoștință cu alți șoferi români și moldoveni de camioane, de a face schimb de idei și de a construi relații permanente cu membri din toată America de Nord. 
  • Servicii și reduceri de afaceri: prin parteneriatele lor cu alte companii, aceștia oferă tarife reduse la o varietate de servicii de afaceri, cum ar fi asigurări, combustibil și întreținere.
  • Informații în industrie: puteți rămâne la curent cu cele mai recente evoluții din industria transportului rutier, inclusiv reglementări, progrese tehnologice și tendințe din domeniu. 
  • Asistență legală: beneficiați de asistență juridică și îndrumări în probleme legate de transportul rutier și imigrare.
  • Oportunități de muncă: puteți accesa afișările de locuri de muncă și oportunități în cadrul comunităților de transport rutier românești și moldovenești din America de Nord. 
  • Formare și dezvoltare: aveți posibilitatea de a participa la programe de formare și ateliere de lucru concepute pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile și să vă avansați în cariera în industria transportului rutier.

Asociația Romanian Moldovan Trucking Association of North America (ROMOTANA) reunește persoane fizice și companii din domeniul transportului și logisticii cu origini românești și moldovenești. Este prima asociație comercială dedicată comunității de transportatori cu origini românești și moldovenești din America de Nord, înființată la inițiativa a trei persoane: Marcel Șomfelean, Nicolai Ianoș și Nicolae Corobca. Acesta este o inițiativă nouă, unică, care oferă numeroase servicii pentru beneficiul membrilor.


Alăturați-vă acum de TIMOCOM Marketplace!

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină