Știri 05.09.2023
5

TransLogistica România 2023 - Expoziția Internațională de Transport și Logistică

Ghișeele expozanților de la TransLogistica din anul 2022.

 

TransLogistica România este concepută pentru a fi principalul eveniment de afaceri din regiune dedicat companiilor care își doresc să-și dezvolte serviciile din domeniul logisticii, transportului și expediției interne și internaționale, precum și pentru toți cei care au legătură profesională cu industria TSL.

Acest eveniment, organizat a doua oară în acest an, va oferi posibilitatea proprietarilor de mărfuri (producători, lanțuri de retail și distribuitori din toate domeniile) să identifice serviciile de cea mai înaltă calitate în domeniul transportului intern și internațional, expedierii și servicii logistice complete pentru mărfurile lor.

De asemenea, datorită participării a conducerii companiilor de transport și logistică (inclusiv transportatori și proprietari de flote vehicule), târgul devine un loc ideal pentru prezentarea produselor, sistemelor și serviciilor care facilitează managementul companiei TSL.

De ce România?

Anul trecut s-a organizat de prima dată expoziția „TransLogistica România”. În cadrul ediției din 2022, printre cei 40 de expozanți s-au numărat companii din Turcia, Macedonia, Cehia, Polonia și România. Firme ca și VTG, MOL, MOVE EXPERT, AKKON LINES, GRUP FEROVIAR ROM N, Vest Trans Rail, VIALTIS, PROTECT VEHICLE SECURITY, UNICOM TRANZIT, EBV Finance, MAINFREIGHT, MARVICON, JUNGHEINRICH, și altele. 

Din cele 26 de țări reprezentante, 1000 de participanți au luat parte anul trecut la „TransLogistica România”. Mai mult de jumătate din ei au venit din domeniul „Servicii transport și logistică” (transport, expediții, logistică, porturi, terminale, servicii de curierat, etc). Aproximativ 25% dintre participanți au fost expeditori și proprietari de mărfuri (producători, importatori, exportatori, distribuitori, comercianți). Restul participanților a fost prezent din alte domenii, precum finanțe, asigurări, vamă, taxe, consultanță și management flotă. Totodată au fost reprezentanți și din soluții telematice (carduri de combustibil, taxe, burse de transport, GPS). 

Scopul vizitei, în special, a fost căutarea de noi parteneri de afaceri, menținerea relațiilor de afaceri existente și informarea cu privire la noutățile din domeniu. Pentru unii, acest eveniment a reprezentat o oportunitate de a stabili întâlniri de afaceri sau de a explora târgul înainte de ediția următoare. În cealaltă parte, domeniul lor de interes a fost diversificat: 74% dintre participanți au căutat soluții de transport rutier, feroviar, maritim și aerian. Casele de expediții au atras un interes de 68%, în timp ce logistica și depozitarea au înregistrat un procent de 53%. De asemenea, sunt notabile și serviciile integrate de logistică, transportul intermodal/multimodal (40-40%) și bursele de transport (38%).

Date și cifre ale pieței românești:

  • Cea mai mare piață de logistică din regiune.
  • Cel mai mare port maritim și port de containere din Marea Neagră (Portul din Constanța).
  • A doua țară din Europa cu cea mai mare pondere a populației angajate în sectorul transporturilor.
  • 36.000 de transportatori rutieri internaționali înmatriculați în România.
  • 150.000 de camioane de peste 16 tone înmatriculate în țară.
  • 6.000.000 m2 de spațiu de depozitare disponibil pe piață, cu așteptări de creștere în continuare.
  • Piață atractivă pentru distribuție, logistică și investiții imobiliare industriale.

Sectorul logistic al României acumulează în mod natural fluxuri de marfă și atrage companii de logistică nu numai din UE, ci și din întreaga regiune, care se întinde în Balcani și Carpați, precum și în bazinul Mării Negre (inclusiv Turcia, Ucraina, Rusia și Caucaz).

Tot ceea ce demonstrează Expoziția TransLogistica România va deveni în curând cel mai important eveniment de afaceri din regiune pentru toți cei implicați profesional în industria transportului și logisticii.

Despre Organizator

De 10 ani, se desfășoară cu succes o expoziție internațională de transport și logistică la Varșovia, numită TransLogistica Polonia, ceea ce îl face cel mai mare eveniment sectorial din Europa Centrală și din Est. Experiența lor demonstrează că sunt capabili să adune atât expozanți de calitate, cât și vizitatori.

TransLogistica Polonia, Expoziția Internațională de Transport și Logistică din Varșovia, găzduiește aproape 300 de companii și atrage peste 8000 de profesioniști în fiecare an.

Succesele din Polonia au subliniat importanța crucială a întâlnirii și schimbului de idei pentru companiile de logistică și specialiști. Prin urmare, au decis să lanseze expoziția TransLogistica România la București.

Cum poate beneficia compania ta de pe urma expoziției?

Transportatorii, expeditorii de mărfuri și operatorii logistici vor avea posibilitatea de a obține acces direct la producători, lanțuri de retail și distribuitori din diverse domenii (atât expeditori și proprietari de mărfuri), adică antreprenorii care utilizează sau sunt în căutarea serviciilor logistice.

Furnizorii de tehnologii și soluții dedicate sectorului transportului și logisticii (telematică, carduri de combustibil, sisteme de colectare a taxelor, producători de flote etc.) vor avea oportunitatea de a intra în contact cu proprietarii de flote, transportatorii, expeditorii de mărfuri și operatorii logistici.

Semnificația strategică și dezvoltarea constantă a sectorului logistic românesc, precum și importanța creșterii în cadrul Uniunii Europene, fac din București gazda perfectă pentru un eveniment de afaceri internațional legat de transport și logistică.

TIMOCOM, ca și în anii trecuți, și în anul acesta va participa la „TransLogistica” din România. Evenimentul începe pe data de 19.09.2023, la ora 10:00, și se încheie pe data de 21.09.2023, la ora 15:00. Locația expoziției este ROMEXPO din București.

 

Alăturați-vă acum de TIMOCOM Marketplace!

Înregistrați-vă acum

 

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină