27.04.2015

Începutul de an trezește speranța în branșa de transport

Barometrul de transport TimoCom Mai multă marfă în primul trimestru 2015

(1)

 

După finalul neașteptat de slab în ultimul trimestru din 2014, piața europeană de transport pare să își revină în primul trimestru al anului în curs. În ianuarie și februarie, nivelul de marfă a fost mai mare decât în utlimii 3 ani. La finalul primului trimestru din 2015, barometrul de transport TimoCom indica un raport de marfă - vehicule de 39:61 pe piața europeană de transport și oferă speranță pentru viitor.

 

Trebuie să privim în urmă cu câțiva ani, pentru a găsi un început de an la fel de puternic. Valori mai mari ca și în ianuarie 2015 s-au înregistrat doar în ianuarie 2011, în ceea ce privește raportul de marfă - vehicule și volumul total de marfă. „În vremea respectivă, am început anul cu un raport peste valoarea medie, de 53,8%” susține Marcel Frings, Chief Representative TimoCom. „Deși valoarea respectivă este mai mare decât în 2015, barometrul de transport arată un raport de marfă de 42%. Este cel mai bun start de 4 ani încoace.”

 

 

Mai multă marfă în total

 

Conform așteptărilor, raportul de marfă a scăzut în februarie – doar la prima vedere. Deoarece barometrul de transport TimoCom afișa un raport de marfă - vehicule de 33:67, dar cifra absolută de pe cea mai mare platformă de transport din Europa, TC Truck&Cargo®, indica un număr de oferte cu 700,000 mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent. În același timp, numărul vehiculelor a scăzut.  „Suntem de părere că motivul acestui înalt nivel de utilizare se datorează creșterii economice generale din Europa”, afirmă Frings.

 

Raportul de marfă - vehicule de 42:58 din martie întărește afirmația, iar Marcel Frings anticipează o creștere continuă: „ Al 2 trimestru va fi exploziv. Este clar. Sezonul pentru grătare și grădinărit a început cu vreme frumoasă de primăvară, iar sărbătorile pascale au adus săptămâni scurte de lucru în toată Europa. Conform tradiției, acest trend va continua și în mai, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la un volum mai mare de marfă în cel puțin 2 luni din 3.”

 

Pentru mai multe informații despre TimoCom și Barometrul de transport vizitați www.timocom.ro.

 

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină