14.01.2014

Încet, încet, dar crește numărul ofertelor de marfă

Barometrul de transport TimoCom prevedea deja în T4 un final optimal al anului trecut

(1)

Düsseldorf 20.12.2013 – Barometrul de transport TimoCom 2013 prezintă situația ofertelor de transport și marfă, în comparație cu anul trecut. Ultima trimestru din anul trecut arată valori interesante. Cu un raport marfă/camion de 49:51, a existat o lipsă de capacități, dar cota ofertelor de marfă a fost cu patru puncte procentuale peste valoarea comparabilă din anul precendent.

„Prevedem un volum crescut de marfă în al patrulea trimestru“, așa arăta situația în raportul nr. 3/2013. Așa și a fost: Deși, la început numărul ofertelor de pe piața a scăzut puțin, a rămas la 53 la sută, adică peste medie.

 

Toamnă bogată în mărfuri
În noiembrie, barometrul de transport TimoCom arăta un raport de 48:52 (marfă/camion). La prima vedere, pare să fie o scădere în proporție a ofertelor de marfă, dar Dl. Marcel Frings, Chief Representative la TimoCom, vede pozitiv situația: „Privind cifrele actuale, trebuie să ne amintim de unde am ajuns până aici. Anul trecut, barometrul de transport arăta un raport de 38:62 și astfel a dat un spirit negativ Sărbătorilor de Crăciun, în întreaga Europă. Dacă ne uităm mai atent, asta înseamnă o creștere de zece puncte procentuale, un pas impresoinant spre un viitor mai pozitiv.“
În general, putem vorbi de o piață puternică la toamnă – magazinele s-au umplut devreme de cadouri pentru Crăciun și la mijlocul lunii decembrie au mai urmat alte camioane pline de cadouri pe drumurile din Europa. Acest lucru a adus o „lună de vacanță“ cu un raport pozitiv, și anume: 47:53.

 

Tendința pozitivă continuă
Anul 2013 a prezentat o tendință pozitivă, care tinde să continue și în viitor. Rezultatul global al ofertelor de transport și marfă arată un raport de 47:53, adică un raport mai bun decât în anul 2012 (45:55). Dl. Marcel Frings rămâne optimist și în cea ce privește viitorul: „În prezent, sunt foarte optimist în cea ce privește viitorul ofertelor pe bursă. Bineînțeles, este prea devreme să prevedem tot anul întreg, dar tendința de creștere continuă. Dacă deja, primul trimestru din anul 2014 o să aducă o creștere mai intesivă, depinde de mai multe factori.“
Iarna încă nu a trecut, deci poate să ne mai provoace surprize neașteptate. Din fericire, după iarnă vine primăvara cu și mai multe oferte de transport și marfă.

Pentru mai multe informații despre bursa TimoCom și barometrul de transport, vizitați pagina: www.timocom.ro.

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină