17.12.2018

Șoferii la fel de importanți ca și partenerii de afaceri

Modul în care fostul șofer calificat de tir André Kisker își conduce propria companie de transport

(1)

Un vis despre branșa de transport

Este posibil în ziua de azi să vă realizați visele în industria transporturilor și să începeți propria afacere? Andre Kisker, de la H & K Transporte, ar fi spus atât acum cinci ani: "Sigur că se poate." Dar drumul realizării nu a fost ușor deloc.

La Târgul de vehicule Comerciale IAA 2018 din Hanovra, fostul șofer calificat, acum director general, a cumpărat  al șaselea camion împreună cu partenerul său de afaceri. Cu toate acestea, drumul nu era întotdeauna atât de "roz". Kisker chiar s-a gândit să renunțe la afacere când, în vara anului 2017, unul dintre angajații săi a fost implicat într-un accident grav și a supraviețuit cu noroc: "Acestea erau luni foarte dificile din punct de vedere emoțional și psihologic. Eram îngrijoraț de viața colegului și am simțiți întotdeauna responsabil. În plus, nu existau înlocuitori și trebuia să continui afacerea zilnică. "

Aprecierea ca recompensă

Pentru fondator, aprecierea este baza pe care este construită compania sa de transport. La urma urmei, el știe deja foarte bine că cea mai mare provocare este găsirea și păstrarea personalului specializat: „În prezent, în Germania este o lipsă a  45.000 de șoferi.  În plus, în curând, cei mai mulți dintre șoferii actuali  se retrag în pensie .  Nu există o nouă generație. Angajatorii nu dau interes de nevoile angajaților. Deși, șoferii sunt la fel de imporatanți ca și partenerii de afaceri. Dacă el este nemulțumit, transportul nu poate să fie de o bună calitate. " Din acest motiv, pentru Kisker și compania sa H & K Transporte, un loc de muncă plăcută și o comunitate familială stau la baza afacerii: "Ascultăm angajații noștri și le întrebăm cum au petrecut săptămâna, cum v-a plăcut comenzile și tururile." De asemenea, din punct de vedere tehnic, cei de la Kiskers sunt dotate optim. Orice "membru al familiei", după perioada de probă poate configura propriul camion. Avantajul acestuia constă în: Mai mult simț al datoriei față de vehicul și stilul de conducere - și mai presus de toate, mai multă încredere față de companie.

 

 

Succes sau faliment?

Kisker îi sfătuiește pe tinerii antreprenori să se gândească înainte de constituirea societății la următoarele: „Să fiți pregătiți la cheltuieli mari și să aveți capital social mare. Desigur, dacă aveți un început mai ușor, puteți continua cu profitul și capitalul mare". La urma urmei, nu trebuie să cumperi direct 20 de vehicule scumpe: "Și noi transportăm mai multă încărcătură decât câte vehicule avem. Pentru a servi clienții importanți, colaborăm cu partenerii de transport ai TIMOCOM. "

Pe extinderea firmei în viitor, îl vede deocamdată ca un pas destul de grea: Cererea și oferta sunt problema. Ne gândim din ce în ce mai mult la modul în care putem obține profesioniști buni." Piedicile în care se izbește o asemenea profesie, nu le putem schimba. Cu toate acestea, o imagine mai bună, o abordare respectuoasă și un salariu rezonabil ar putea ajuta. Dar acest lucru ar necesita o transformare și a societății.

 

 

Mai multe informații despre TIMOCOM găsiți la www.timocom.ro

 

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină