09.05.2017

Aprilie aduce un nivel istoric al ofertelor de la TimoCom

Peste 750 000 de oferte de capacități de transport și mărfuri de transportat în platforma de transport

(3)

un semn de netăgăduit pentru o creștere economică vizibilă a fost dat miercurea trecută, 19 aprilie, când a fost atins un nivel maxim istoric de 766 620 de oferte de capacități de transport și mărfuri internaționale în platforma de transport TimoCom. Acesta este cel mai mare număr de oferte înregistrat într-o singură zi din ultimii 20 de ani. Pe platforma TimoCom sunt postate zilnic oferte de capacități de transport și marfă de transportat de peste 110 000 de utilizatori din întreaga Europă. Nivelul ofertelor din cea mai mare platformă de transport din Europa reflectă situația curentă de pe piața transporturilor rutiere.

Avântul economic prognozat este evident

Conform unei informări a Organizației Mondiale a Comerțului (engl. World Trade Organization, WTO) volumul global al comerțului cu mărfuri va crește în anul curent  cu 2,4 procente. Trendul pozitiv a fost constatat deja în ultimele două săptămâni de Paști. Astfel, barometrul de transport de la TimoCom a indicat în 19 aprilie un raport de 87:13 între mărfurile şi capacitățile de transport din Europa. La cele 766 620 de oferte aceasta a însemnat peste șapte comenzi per autocamion disponibil. Ca urmare s-a creat o supraofertă netă de mărfuri de transportat față de capacitățile existente.

 

Boom de Paști pe drumuri și pe platforma de transporturi

Gunnar Gburek, TimoCom Company Spokesman, a identificat  doi factori importanți pentru cererea curentă crescută de capacități de transport rutier. „Sărbătorile și vacanțele de Paște au determinat o creștere semnificativă a consumului. Un factor favorizant în acest sens au fost condițiile meteo bune, care au adus mai multă lume și mai multe mărfuri pe stradă. În viitor vom vedea tot mai des oscilații mari ale pieței. La fel de important pentru beneficiarii și prestatorii din branșa transporturilor și al logisticii va fi interconectarea digitală în rețea, pentru o reducere a complexității. Platforma TimoCom este un mijloc ideal pentru a reacționa flexibil, eficient și sigur la situația de pe piață.”

 

 

Mai multe informații despre TimoCom le găsiți pe www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină