15.11.2016

Barometrul de transport: Suplimentul de transport în trimestrul 3

TimoCom poate să înregistreze o creștere al transportului în perioada de vară

(1)

Barometrul de transport TimoCom, în trimestrul 3. al anului 2016, a arătat un raport de marfă-vehicule de 55:45. Cu aceasta, cea mai mare platformă de transport din Europa, poate să înregistreze pe piață, o creștere al transportului - se simte deja briza toamnei.

 

Trimestrul al treilea este perioada cea mai bogată în transporturi. Mai mult de atât: comparând cu trimestrele din anii anteriori, în acest an, toate cele trei luni arată un raport de peste 50:50. Se poate simți tendința de creștere notabilă, și nu numai referitor la anii anteriori. Pentru prima dată în anul 2016, fiecare trimestru a arătat un supliment de transport.

Efecte pozitive de vară: mai mult transport de marfă

TimoCom se înregistrează în luna iulie un raport de transport de 54%, potrivit prognozei purtătorului de cuvânt al companiei Marcel Frings, în baza barometrului de transport, conform căruia ofertele de marfă depășesc capacitățile libere. În plus, putem observa ceva interesant, în comparație cu datele mai slabe dina anii precedenți: Rata ofertelor de marfă din iulie este în creștere constantă în fiecare an.

 

Rata a scăzut la 51% în august, dar și așa a rămas mai mare decât cota cu capacitățile de marfă libere. În această luna această cotă nu a scăzut sub 50%, ca în anii precedenți. Aceste date arată clar că piața de transport europeană în lunile de vară a fost mai activă.

 

Nu trebuia să așteptăm mult pentru punctul culminant anual sau trimestrial, doarece luna septembrie ne-a dăruit un început de toamnă de aur referitor la transporturi: cu rata ofertelor de marfă de 61% și capacitățile libere de 39%, barometrul de transport a arătat cel mai ridicat rezultat al anului. Cu aceste 2 puncte procentuale a depășit luna mai, lideră până la aceea dată, în anul 2016. Frings a explicat acest lucru:


 „Creșterea clară se poate explica cu sfârșitul de vară, când piața de transport a devenit din nou efervescentă.“

De asemenea, și luna septembrie a fost mai bogată în transporturi ca în anii precedenți: Raportul ofertelor de marfă era în anul 2015 de 52% și în anul 2014 de 53%.

 

Cifrele arată ca în al treilea trimestru erau mai multe oferte de marfă pe platforma de transport TimoCom, ca în această perioadă al anilor precedenți.

 

Sfârșit de an cu perspective bogate în transporturi

După un al treilea trimestru în forță, rămâne întrebarea, ce va aduce  în continuare briza toamnei de aur. Purtătorul de cuvânt TimoCom, Marcel Frings este încrezător: „Cifrele lunii septembrie indică o toamnă bogată în transporturi. Toate semnele indică faptul că putem menține nivelul ridicat.“ Totuși, luna noiembrie lasă loc pentru speculații: Oare va aduce o scădere de 11% ca în anul trecut?

Frings a declarat: „Economia germană datorită forței de muncă stabile și peției de consum   funcționează bine, ca motorul Europei.“

La TimoCom, considerăm că, barometrul de transport va arăta din nou o creștere de transport la sfârșitul anului.

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină