15.05.2018

Barometrul de transport TimoCom: În Europa, cererea pentru camioane depășește pentru prima dată capacitatea existentă.

(1)

Creşte cererea pentru capacitate de transport de marfă disponibilă pe drumurile europene. Astfel, în primul trimestru al anului 2018, numărul de oferte de transport de marfă pe piața transporturilor din UE a depășit la un raport mediu de 54:46. Acest rezultat arată analizarea actuală a pieței, cu ajutorul barometrului de transport al firmei TimoCom, care reprezintă indicele dezvoltării transportului rutier de mărfuri în Europa.

În primul trimestru al anului precedent, rata capacității de transport marfă / încărcătură a fost de 43:57. În anul 2016, raportul din perioada comparativă era 30:70, mai mult fiind desigur rata capacităţii libere de transport.

 

Semnele pieţei economice s-au schimbat

"Semnele pieţei transporturilor s-au schimbat semnificativ în ultimii trei ani", spune purtătorul de cuvânt al companiei TimoCom, Gunnar Gburek. "Până acum transportatorii au trebuit să atenueze marja, astăzi pot alege dintr-o cantitate excesivă de cereri de transport și pot alege traseul cel mai potrivit".

 

Această schimbare corespunde economiei cu creștere rapidă în Europa. De exemplu, agenția de statistici Eurostat a raportat o creștere de 2,5% a producției economice în UE pentru anul 2017, care reprezintă un record de zece ani. Perspectiva dezvoltării economiei germane arată un zbor de înaltă altitudine continuă: Potrivit datelor Biroului Federal de Statistică, exporturile germane au crescut cu 8,6% în ianuarie 2018 față de anul precedent; importurile au crescut cu 6,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Nu se vede sfârşitul cererilor ridicate de oferte de transport

„Nu se vede sfârşitul cererilor ridicate de oferte de transport“, îndrăznește Gburek o perspectivă asupra dezvoltării viitoare a pieței. "În plus față de eforturile de rezolvare a problemelor structurale, toți cei implicați în sectorul transporturilor au responsabilitatea de a evita mai mult decât oricând și de a folosi și mai eficient capacitățile existente. Abordările de cooperare în proiectul UE NexTrust oferă exemple bune. "Scopul companiei NexTrust este de a face transporturile prin intermediul cooperării inter-companie semnificative și astfel, mai ecologice.

 

 

Mai multe informații despre TimoCom găsiți la www.timocom.ro

 

 

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină