18.09.2017

Cei care studiază logistica sunt întotdeauna la zi cu TimoCom

Cea mai mare platformă de transporturi din Europa promovează specialiștii viitori în logistică din Lituania

(1)

Experiența practică este unul dintre cele mai importante lucruri pe care elevii și studenții îl pot primi la startul în carieră. În special în domeniul complex al transporturilor și logisticii deseori nu sunt suficiente numai cunoștințele teoretice pentru a avea succes în carieră. Această problemă a fost constatată și la trei licee din Vilnius, Lituania, care au decis să o rezolve împreună cu cea mai mare platformă de transporturi din Europa, TimoCom.

Pentru a promova specialiștii viitori din domeniul transporturilor și logisticii TimoCom a creat cursuri speciale, specifice domeniului. Prestatorul de servicii IT pune la dispoziția elevilor, ucenicilor și studenților o versiune demonstrativă specială a platformei de transporturi. Cu ajutorul acesteia elevii pot exersa, îndrumați de TimoCom, derularea practică și reală a comenzilor de transport. Importanța acestui curs pentru specialiștii viitori din domeniul logisticii este subliniată și de Dr. Jūratė Butvilienė, coordonatoare de studiu, docentă și directoare la Vilniaus verslo kolegija (Liceul economic și profesional din Vilnius): „Stăpânirea proceselor practice va facilita semnificativ succesul elevilor noștri în viața profesională. Noi, ca educatori, le putem asigura în principal cunoștințele teoretice.” În afară de cunoștințele teoretice și practice, know-how-ul real în domeniu este o componentă esențială a pregătirii profesionale. „Prin cursurile organizate de TimoCom elevii noștri fac cunoștință cu domeniul logisticii și platforma de transporturi în cadrul dezvoltării digitalizării. Ca urmare, vor deține avantajul acestor cunoștințe importante față de alți candidați în profesie”, continuă Butvilienė.

 

Pentru a sintetiza cunoștințele practice, TimoCom a creat împreună cu liceul Vilniaus kolegija, Tarptautinio verslo katedra (Catedra de comerț internațional) o broșură informativă: „În special subiectele legate de bursele și platformele de transporturi sunt deseori învechite în manuale, sau nu sunt suficient de cuprinzătoare. Nici nu este de mirare, deoarece acest domeniu se dezvoltă deosebit de rapid. Datorită susținerii oferite de TimoCom am putut să acoperim aceste lacune și să punem la dispoziția elevilor materiale actuale”, explică dr. Vytautas Sarnauskas.

 

Certificat cu valoare

În afară de instruirea extensivă, elevii, studenții și ucenicii vor primi la finalul cursului un certificat emis de TimoCom. Acesta poate fi anexat la dosarul de candidatură, pentru a dovedi cunoștințele deținute. Pentru cei mai mulți acest certificat are însă o semnificație și mai profundă, ne dezvăluie Jolanta Turbienė, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Transporto vadybos katedra (Liceul tehnic și de proiectare, catedra pentru managementul transporturilor): „Certificatul le dă elevilor o încredere mai mare în aptitudinile proprii.” 

 

 

 

 

Mai multe informații despre TimoCom le găsiți pe www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină