06.06.2016

De la transport la logistică 4.0

Branșa se pregătește pentru viitor

(2)

La începutul lunii aprilie media a acordat o atenție mărită convoiului compus din 6 camioane, aproape total automatizate au traversat Europa. European Platooning Challenge arată clar în ce sens se dezvolta sectorul transporturilor și logisticii și ceea ce este deja posibil. Deja în prezent cheia menținerii eficienței si competitivității în logistică este crearea unei rețele.

Viziunile de viitor în branșa logisticii: un camion care urmează la distanță scurtă pe cel din față și răspunde automat la ceea ce se întâmplă în trafic și pe parcursul drumului îsi poate actualiza timpul de sosire și va putea chiar să trimită digital documentele necesare transportului. Cu European Platooning Challenge fabricanții de vehicule au făcut un pas important spre viitorul logisticii.

Companiile din restul domeniilor lucrează la optimizarea plusvalorilor proprii și pentru a se conecta cât mai rapid la rețea. Acest lucru va deveni interesant atunci când firmele din diferite domenii se vor alia. Ca și rezultat poate apărea o cooperare maximală.

 

Să folosim mai bine vehiculele !

În legătură cu European Platooning Challenge au ajuns în prim-plan și următoarele teme:         „ Folosirea vehiculelor “ și “ Evitarea transporturilor fără marfă “ . În  “Campus Connectivity “ din Düsseldorf , compania producătoare de mașini Daimler a prezentat posibilitățile pe care le oferă firmelor de transport, ca de exemplu sistemul telematic și software-ul de transport care poate fi conectat cu o bursă de transport . Dacă ar exista în viitor un vehicul care ar comunica cu o bursă de transport, atunci în eficiență economică ar atinge cel mai înalt nivel.

 

Cea mai mare platformă de transport din Europa, TimoCom este pregătită pentru acest posibil viitor - ceea ce lipseste este o soluție cuprinzătoare pentru gestionarea vehiculelor interconectate. De fapt mai mult de 180 de furnizori telematici sunt disponibili pe TimoCom. În cadrul platformei de transport soluțiile de monitorizare sunt legate cu bursa de transport și cu platforma de postare a tenderilor. TimoCom ca și o firmă de transport și logistică poate să integreze și programul dumneavoastră de transport cu ajutorul unei interfețe.

 

Viitorul a început.

De exemplu, în munca de zi cu zi rețeaua este de ajutor dacă un coordonator de transport introduce o relație în software-ul propriu de spediție și cu ajutorul TimoCom-lui știe exact când ajunge vehiculul la descărcare, după care, cu ajutorul căutării pe locație găsește  transport pentru retur. Dacă în acest proces se conectează și un vehicul inteligent ar putea fi posibil să comunice cu platforma de transport, respectiv cu furnizorul telematic integrat, astfel încât coordonatorul de transport din datele actuale va putea face oferte pentru transportul de retur.

 

European Platooning Challengea dat un impuls branșei de transport și logistică spre Logistik 4.0. Unele companii grăbesc această inovație pentru a crea o rețea comună în care toate firmele din branșa de transport și logistică cooperează pentru a atinge în viitor o eficiență mai ridicată și să aibă successe financiare.

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină