22.06.2017

Femei de succes din logistică - partea a 2-a cu Iveta Povilovskytė

Cu competență și profesionalism spre succes

(1)

TimoCom este o companie IT orientată spre viitor, care are scopul de a transforma branșa de transporturi într-una pozitivă. Acest lucru, include de asemenea și faptul de a abandona vechile obiceiuri pentru a putea realiza ideile noi. Într-un sector dominat de bărbați, seria "Femei de succes" merită tot sprijinul.

TimoCom

Vă salut dna. Povilovskytė, ați fi amabilă să vă prezentați pe dvs, precum și firma dvs., pe scurt, pentru cititorii noștri?

 

Povilovskytė:

 Mă numesc Iveta Povilovskyte  și sunt administratorul firmei  UAB Ivelina, o companie familiară de transport, înființată în anul 2012.  Dat fiind faptul că piața rusă era aproape în totalitate plină, ne-am specializat în munca cu clienții din Europa de Vest.  Această decizie, luând în considerare situația actuală în Rusia, a fost destul de justă. Avem în prezent nouă angajați, din care șase sunt șoferi. 

 

 

TimoCom

Cum ați ajuns în sectorul transporturilor?

 

Povilovskytė:

Pentru acest lucru soțul meu este responsabil.  El este un tarnsportator de pasiune și entuziasmul lui m-a contaminat și pe mine. Dacă acum mă întrebați cum poate să descurcă o femeie într-un sector dominat de bărbați, aș putea să vă răspund: foarte bine.  În Lituania oamenii sunt deja obișnuți de faptul că firmele de transport au femei în poziții de conducere. Se pare că în acest sector ne putem întâlni cu mai puțini prejudecăți, decât altundeva. Însă, nu de mult timp eram invitați la un eveniment din străinătate -nu vă spun exact unde - la care au fost invitați numai bărbați. Printre invitați nu era nici o femeie, în afară de mine. Mi-a luat prin surprindere. Desigur, m-aș bucura, dacă ar lucra mai multe femei în acest domeniu, deoarece consider că profesionalismul nu are nicio legătură cu sexul feminin sau masculin. Eu, personal, nu mă pot imagina lucrând într-un alt domeniu. Acest job este destul de interesant și variat.

 

 

TimoCom

Cum considerați, este deosebit de variat sau mai mult interesant?

 

Povilovskytė:

Pentru acest răspuns ar fi un exemplu bun, transportul în Marea Britanie. Aici la momentul de față trebuie să fim atenți la călătorii clandestini, deoarece mulți refugiați încerc să se ascundă pe trailere și să ajungă în acest fel în țară. Această intrare este, desigur, ilegal, și are efect și asupra noastră, deoarece noi trebuie să demonstrăm că nu transportăm fraudulos oameni peste granițe. Este indiferent, ce se întâmlă prin lume, toate au efecte asupra transportului în mod indirect. Nu putem să repetăm  îndeajuns că, trebuie să fim flexibili și precauți. Simt nevoia să am această provocare în munca mea de zi cu zi.

 

 

TimoCom

Care considerați că este cea mai mare provocare în momentul de față la UAB Ivelina?

 

Povilovskytė:

Pentru noi, cea mai mare problemă în momentul de față prezintă taxele de asigurare. Vara trecută prețurile s-au schimbat brusc, în trei săptămâni. Asigurarea înainte costa în jur de 3.000 euro, iar în prezent această sumă se află undeva între 13.000 și 32.000 euro. Aceasta înseamnă o creștere de preț de 600%. În primul rând simt  acest lucru companiile mici ca și noi.

 

 

 

TimoCom

Digitalizarea este motto-ul anului, care reprezintă o mare provocare. Cum considerați dvs.?

 

Povilovskytė:

Odată cu creșterea numărului remorcilor, am constatat rapid ca, munca de zi cu zi obișnuită, de exemplu notarea kilometrilor parcurși sau al contribuabilului utilizat, presupune din ce în ce mau mult timp. Din acest motiv, ne-am hotărât să dezvoltăm un software propriu, care dă posibilitatea șoferilor noștri de a administra datele pe smartphone și de a ne trimite rezultatul. Aceasta va reduce semnificativ timpul alocat acestor proceduri. Putem lua concluzia deci că, ne-am atins scopul acestei provocări și putem privi cu speranță spre viitor.

 

 

TimoCom

Vă mulțumesc interviul, Doamna Povilovskytė. Vă dorim mult succes în continure pentru dvs. și firma dvs.!

 

 

 

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină