30.03.2016

Hoții de marfă nu au nici o șansă

Cum se poate apăra branșa transportatorilor de infractori?

(1)

Oile negre și infractorii există în toate branșele. În domeniul transporturilor s-a extins așa numita ˝ tăiere de prelată˝ și în prezent mai există și metoda modernă de infracțiune cibernetică. Această din urmă infracțiune poate fi întâlnită cu precădere pe piețele online Obțin date , cu ajutorul  cărora , crează identități false ,pe care în cel mai rău caz le folosesc pentru furtul mărfurilor valoroase La fel ca și pe drum și pe internet există ˝reguli de comportament˝ care trebuie respectate pentru a evita pericolele. Un bun exemplu în acest sens este, cea mai mare platforma de transport a Europei , TimoCom-ul. Din punct de vedere al întreprinzătorului , experimentatul furnizor de servicii IT oferă un set de posibilități cu ajutorul cărora componenții branșei transportatorilor pot reduce riscurile. O rețea de siguranță unică, în mai multe trepte și  instrucțiunile de utilizare, nu lasă loc de atac infractorilor.

 

Siguranța ca și o provocare

 

Conform unui  studiu al Tapa ( Transported Asset Protection Association) în 2015 în Europa,Orientul mijlociu și Africa au fost semnalate mai mult de 1515 furturi de marfă. În Europa s-au intâmplat 832 de evenimente. Olanda(436), Marea Britanie(165) și Germania-unde raportat la anul precedent numarul acestora a scazut de la 285 la 97 .  În 70 de cazuri valoarea pagubei a depașit 100,00 de euro , în 5 țări valoarea acesteia a depășit chiar și 1 milion de euro.

 

De cele mai multe ori urmările sunt definitive: transporturile nelivrate crează pierderi în producție, ceea ce înseamnă pierderea comenzilor, apoi crează pierderi de imagine, care în cel mai rău caz pot fi urmate de faliment. Pe lânga aceasta se merită analizate pe toate fronturile și riscurile intreprinzătorilor – ca de exmplu cerința ca angajații să aibă o atenție sporită și strategii practice de evitare a riscurilor. Din punct de vedere al siguranței trebuie concretizate răspunderile deciziilor rezultate din munca de zi cu zi. Deci odată cu creșterea transporturilor internaționale de marfă , este de asteptat să crească și rata criminalității în acest sector. Autoritatea Rutieră Germană pleacă de la premisa că pâna in 2025 transporturile vor crește cu 27 %, totalizând o creștere cu 3,5 miliarde de tone.

 

Analiza lanțului de aprovizionare și eliminarea slăbiciunilor acestuia

 

Unde mai demult operau infractori independenți ,acum tot mai des întâlnim bande organizate de infractori. Apar firme fantomă din neant , care folosesc datele firmelor reale. De acea trebuie să avem grijă cui îi încredințăm datele importante. Dispecerii , cu diverse posibilități  tehnice și de organizare ,pot ajuta șoferii să evite astfel de situații. Pot recomanda să-și planifice traseul doar prin parcări și benzinării sigure. Detaliile transportului trebuie să fie cunoscute doar de șofer,dispecer,si conducere.

 

Burse de transport:  unitatea și informarea joacă rolul principal

 

Această abordare prudentă este valabilă și pentru lucrul pe platformele online . La alegerea platformei de transport nu este suficentă alegerea din punct de vedere al stabilității tehnice și al interfeței prietenoase. La fel de importantă este și concepția siguranței.  TimoCom-ul, ca și furnizor de servicii  IT, cu platforma proprie de transport, este prezent cu succes pe piața de profil de aproape 20 de ani. Nu în ultimul rând  pentru că utilizatorii se simpt în ˝mâini bune˝. Compania oferă o siguranță cuprizătoare printr-o procedură complexă și o rețea de siguranță în mai multe trepte.  Deoarece comenzile reale se realizează în afara bursei, implicarea furnizorului este imposibilă. De aceea TimoCom-ul a investit mult în informarea utilizatorilor privind posibilele pericole și folosirea în siguranță a platformei

 

Cele mai importante reguli ale comerțului cinstit

 

TimoCom-ul împreună cu Biroul de Urmăriri Penale din Niedersachs și Organizația  Vest Germană pentru Siguranța Economiei (VSWN),cu asiguratorul de industrii si transport HDI Gerling și cu un alt furnizor major  de servicii pe piața de transport Teleroute, au pus la dispozitție pentru prevenirea furturilor ,o bază de date comună și liste de verificare. Acestea stau la dispoziția șoferilor ,dispecerilor și managerilor. Mai multe informații despre pachetul de siguranță pe pagina www.timocom.ro în secțiunea ˝Siguranță˝. Acolo pot fi descărcate gratuit diferite liste de verificare și broșuri de informare

 

Mai multe informații despre TimoCom găsiți pe www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină