16.09.2016

Progresul logisticii

TimoCom și furnizorul de servicii Cloud CenterDevice despre digitalizare

(2)

Progresul digitalizării este de neoprit, dar ce înseamnă de fapt aceasta pentru firme, ce șanse și ce riscuri le implică?

Marcel Frings, Company Spokesman TimoCom și Marcel Milbrandt, șeful reprezentativ al furnizorului de servicii Cloud CenterDevice discut îmreună această temă.

 

 

TimoCom: Digitalizarea este un subiect, care nu este de sine înțeles pentru toată lumea. Cum o puteți explica totuși?

CenterDevice: Digitalizarea nu se poate explica într-un singur cuvânt. Digitalizarea și în momentul de față înseamnă mai mult decât transmiterea documentelor în format digital, chiar dacă este PDF sau poză. Schimbarea digitală nu semnifică numai un progres din punct de vedere tehnologic - schimbă societatea și toate sectoarele economiei în practică. Digitalizarea înseamnă de exemplu networking, cumpărături-online sau accesibilitate permanentă în viața privată.

TimoCom: Ce beneficii pot avea în primul rând companiile mici și mijlocii?

CenterDevice: În mai multe domenii administrarea documentelor se face pe suport de hârtie, care este eficient în felul ei. De ce nu s-a schimbat nimic? Răspunsul ar fi în primul rând, că digitalizarea se află în mână în mână cu nesiguranța și ne sperie necunoscutul. Procesele noi ar trebui să fie mai simpli și mai ușoare - nu mai complexe. În ziua de azi, a face griji din acest caz, este inutilă.

TimoCom: Într-un post de blog ați menționat că dvs. nu mai trimiteți atașamente prin e-mail. De ce nu?

CenterDevice: Din mai multe motive. De exemplu, din cauza limitei dimensiunii atașamentului în e-mail. Chiar dacă aș reuși să-l trimit: totuși există posibilitatea ca destinatarul nu l-a primit. Cu toate acestea, principalul criteriu este siguranța. Schimburile de e-mailuri nu sunt secrete. Nu pot să știu, dacă e-mailul a pornit, l-au citit - sau în cel mai rău caz, l-au modificat! Companiile ar trebui să găsească o soluție simplă și sigură pentru schimburile de date.

TimoCom: Apropo protecția datelor. Desiguri nimeni nu trebuie să aibă grijă personal de siguranța datelor sale. Care este orientarea în acest sens în Germania?

CenterDevice: Protecția datelor germane este una dintre cele mai stricte din Europa. Protecția datelor personale se bucură de o importanță deosebită. Dacă cineva folosește în viața de afaceri un serviciu de stocare de date în cloud, pentru schimbare de documente, aproape în toate cazurile sunt aplicabile prevederile paragrafului 11 al Legii federale de protecția datelor Un furnizor cloud tocmai din acest motiv încheie o înțelegere cu clienții săi, referitor la protecția datelor.

TimoCom: De ce are grijă compania dvs. în legătură cu siguranța și care este diferența între CenterDevice și  celelalți furnizori de servicii cloud?

CenterDevice: Diferența dintre compania noastră și celelalte firme constă în tratarea sigură a datelor clienților noștri și a documentelor lor. Din acest motiv avem o tehnică specială de securizare. Centrul de date CenterDevice se află în Germania, care asigură faptul că firmei sunt aplicabile prevederile Legii germane de protecția datelor. Aceasta este strategia noastră pe care o urmărim. Compania noastră este una dintre primii companii care oferă servicii cloud pentru firme, care a obținut certificatul referitor la informații eliberat de Oficiul Federal și probabil CenterDevice în acest an va obține și Certificarea BSI.

TimoCom: Care sunt perspectivele de viitor în legătură cu digitalizarea?

CenterDevice: În sectorul digitalizării nu există cale de întors, suntem în mijlocul lui.Pentru fiecare companie, care se preocupă cu tema digitalizării, avem sfatul ca să fie deschise și să sesizeze oportunitățile - pentru că „cine nu ține pasul cu timpul, obosește repede!“

 

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină