02.12.2019

Când depozitul ascunde nu numai mărfuri, ci și câștiguri

Cum pot fi transformate în profit spațiile libere din depozite.

(1)

Comerțul de sezon este deja în plin avânt - pentru Paști. Gradul de exploatare a spațiilor de depozitare va ajunge în curând la valori maxime și spațiile libere vor fi puține. Pe termen scurt și mediu există puține spații disponibile – așa se pare. În plus, căutarea ofertanților adecvați poate să implice un factor de timp enorm, iar timpul costă bani Nu ar fi utilă o aplicație care să pună în legătură spațiile de depozitare și de logistică cu potențialii utilizatori? Prin clic cu mouse-ul?

Spațiul liber din depozit este o comoditate rară nu numai în comerțul de sezon. Prin bursa spațiilor de depozitare, ofertanții de spații de depozitare și logistică sunt puși în legătură cu cei care le caută.

Unde ducem marfa?

Se întâmplă în fiecare zi: Un autocamion ajunge la punctul de descărcare mai târziu decât a fost planificat. La fața locului conducătorul auto constată că nu poate descărca marfa, pentru că depozitul este închisă. Însă trebuie să se asigure că spațiul său de încărcare este liber. Aceasta deoarece are o altă comandă pentru următorul punct de încărcare și timpul este scurt. Fiecare minut de staționare cu încărcătură costă bani. Este necesară o soluție – rapid. Ajutorul vine din partea unei burse a spațiilor de depozitare. Indiferent dacă este vorba despre o problemă urgentă la locul de descărcare sau sunt necesare spații de depozitare suplimentare pe termen scurt, datorită comerțului de sezon: prin bursa spațiilor de depozitare, ofertanții de spații de depozitare și logistică sunt puși în legătură cu cei care le caută.

 

Cum funcționează o bursă a spațiilor de depozitare?

O bursă a spațiilor de depozitare online funcționează la fel ca un motor de căutare. Aici pot fi oferite sau căutate spații de depozitare libere. Ofertanții utilizează sistemul pentru a-și afișa capacitățile libere, cu toate informațiile relevante. Pe de altă parte, firmele care dispun de marfă, însă nu și de spații de depozitare sau logistică suficiente ori adecvate, le pot găsi cu ajutorul unei burse. Căutarea furnizează rezultate conforme cu marfa care trebuie depozitată. Pentru aceasta, utilizatorul bursei introduce mai întâi criteriile dorite în fereastra de căutare, ca de ex. tipul depozitului, mărimea sau locația. Sistemul calculează corespondența dintre textul căutat și oferta de spații libere deja introduse. Rezultatul: o listă cu spațiile de depozitare sau logistice libere potențiale care îndeplinesc cerințele relevante și face posibilă o contactare directă.

 

De ce o bursă a spațiilor de depozitare?

Răspunsul este simplu: Utilizatorii au posibilitatea de a căuta ușor și rapid între spațiile de depozitare, reducând astfel spațiile de depozitare vacante. Pe de altă parte pot fi evitate spațiile libere, iar capacitățile pot fi exploatate mai bine. Spațiile libere sunt un capital neutilizat. Iar o bursă a spațiilor de depozitare oferă avantaje celor din logistică nu numai în perioadele de vârf. Chiar și atunci când cererea este în declin, depozitele pot fi exploatate în mod optim. Printr-o bursă a spațiilor de depozitare pot fi evitate eficient spațiile libere, pe parcursul întregului an – iar prin aceasta pot fi identificate câștiguri ascunse. Avantajele sunt evidente și pentru transportatori sau firme. Prin intermediul unei burse a spațiilor de depozitare pot selecta depozite adecvate din întreaga Europă, în timp util și cu efort redus, iar costurile pot fi comparate.

Șansele de a găsi soluțiile potrivite în bursa spațiilor de depozitare sunt cu atât mai mari cu cât oferta este mai mare și mai cuprinzătoare. Astfel TIMOCOM oferă, de exemplu, în cadrul sistemului său Smart Logistics și o bursă a spațiilor de depozitare care cuprinde pe departe cea mai mare rețea de spații de depozitare diverse din Europa – fără costuri suplimentare. Utilizatorii sistemului au acces în mod automat la bursa spațiilor de depozitare și potențial, la peste 7000 de ofertanți de spații de depozitare din 44 de țări europene. Sunt acoperite în mod optim cele mai diverse cerințe: de la depozitarea pe termen lung până la rezervarea pe termen scurt sau mediu a spațiilor de depozitare. Și astfel mărfurile de sezon, cum sunt, de exemplu, iepurașii de porțelan pentru decorațiunile de Paști, își pot găsi un loc potrivit prin intermediul bursei.

 

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină