03.05.2019

Teama unui Brexit-haos duce la explozia transporturilor UE spre Regatul Unit

Firmele din Regatul Unit își măresc stocurile pentru a fi pregătite pentru un Brexit haotic

(2)

Teama de o separare necontrolată a Regatului Unit de UE a dus la explozia livrării de mărfuri către insula britanică. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, transporturile rutiere spre Regatul Unit din toate părțile Europei s-a mai mult decât dublat în primul trimestru din 2019, cu o creștere de 112 %. Acest lucru este documentat și de cifrele curente ale Barometrului de transporturi de la TIMOCOM, prin care firma IT documentează trimestrial evoluția ofertei și cererii din cea mai mare aplicație pentru transporturi și spații de depozitare din Europa.

Teama unui Brexit-haos duce la explozia transporturilor UE spre Regatul Unit. Barometrul de transport documentează acest aspect.

„Firmele din Regatul Unit care depind de importurile din Europa continentală își măresc stocurile pentru a fi pregătite pentru un Brexit haotic”, comentează rezultatul trimestrial David Moog, Business Analyst TIMOCOM. Un No-Deal-Brexit poate duce, conform estimărilor analiștilor de date, la timpi de așteptare mai lungi pentru autocamioane la granița cu Regatul Unit. „În continuare, aceasta poate duce la deficite în aprovizionare. Un alt factor de nesiguranță este vămuirea mărfurilor”, spune Moog, care urmărește cea mai mare creștere a exporturilor din Germania, Franța și Polonia spre Regatul Unit.

Evoluția ofertei și a cererii de pe piața germană internă și Europa continentală a fost diferită. „Dinamica conjuncturală s-a făcut simțită și în economia transporturilor” comentează cifrele trimestriale purtătorul de cuvânt al companiei TIMOCOM, Gunnar Gburek.

Astfel, cererea firmelor care caută prin TIMOCOM variante de transport pentru mărfurile lor industriale și comerciale a scăzut în primul trimestru din 2019. În perioada ianuarie-martie 2019 în bursa de mărfuri au apărut în medie 52 oferte de marfă pentru transportat și 48 de oferte de spații de încărcare. În aceeași perioadă a anului trecut acest raport a fost de 54:46.

Taxele de drum mai mari pentru autocamioane au redus numărul ofertelor de transporturi

Au avut efect asupra relației oferă-cerere de pe piața transporturilor și taxele de drum, mai mari pentru autocamioane în Germania de la începutul anului. În comparație cu primul trimestru al anului 2019, în primele trei luni ale acestui an TIMOCOM a înregistrat o regresie a capacităților de transport oferite de 12 procente. „Pentru firmele din afara Europei nu mai este atât de atrăgător să treacă prin Germania datorită taxelor de drum mari” interpretează Gburek evoluția curentă.

Cu ajutorul instrumentului Barometrul de transport firma IT analizează dezvoltarea ofertelor și a cererilor de transport, trimestrial, la bursa de mărfuri integrată în Smart Logistics System al TIMOCOM. TIMOCOM este, cu peste 130000 de utilizatori și până la 750 000 de oferte internaționale de transport și de marfă pe zi, cea mai mare bursă pentru transportul rutier de mărfuri în Europa.

 

Mai multe informații despre TIMOCOM pot fi găsite la www.TIMOCOM.ro.

 

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină