12.11.2018

TIMOCOM: cererile pentru spațiile de încărcare sunt în continuare mari

Nu s-a simțit "perioada de regres" în al treilea semestru

(1)

În al treilea trimestru al acestui an, economia în plină expansiune din zona euro a continuat să genereze un exces de cereri de oferte pentru capacitatea de transport pe piață. Cererile pentru spațiile de încărcare nu au scăzut mult în lunile de vară“, afirmă purtătorul de cuvânt al companiei TIMOCOM, Gunnar Gburek. "Se mișcă la un nivel constant ridicat".

Între iulie și august 2018, în medie, pe cea mai mare platformă europeană de transport, care face parte din sistemul Smart Logistics al TIMOCOM, pe 71 de oferte de transport de marfă au venit  29 oferte de spații de încărcare. În comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, în 2017, situația era cam la fel. Cu un raport de 55:45, cu toate acestea, al treilea trimestru din 2016 a fost chiar mai echilibrat.

 

Mai mult de 40 de milioane de oferte de transport și marfă

În al treilea trimestru al anului 2018, în total, mai mult de 40 de milioane (40.836.838) de oferte de marfă și de transport au fost publicate de către cei aprox. 127.000 de utilizatori, la nivel european. Numărul de oferte de transport (33.696.838) a depășit considerabil numărul de oferte de capacități de marfă (7.140.018), cu un raport de 83% la 17%.

 

„În vara acestui an nu s-a simțit nicio perioadă de regres“, a comentat Gburek cifrele văzute. În săptămânile viitoare va începe sezonul, așadar putem aștepta la un exces de cereri de oferte pentru capacitatea de transport pe piață. Astfel, "toamna caldă" pentru logistică a început deja.

 

Lipsa șoferilor este cauza principală a blocajelor de livrare

Principala cauză a blocajelor de livrare chiar și în perioada de "Bumm" este: Lipsa șoferilor Pentru a crea capacități de încărcare în timp util, camioanele existente ar trebui să fie folosite chiar mai bine și să fie evitate cât mai mult posibil cursele fără încărcătură, afirmă Gburek. Creșterea productivității ar putea fi posibilă și prin evitarea aglomerației pe șosele și pe rampele de încărcare, reducând astfel așteptările pentru șoferii de camioane.

 

Datele folosite sunt datele barometrului de transport Smart Logistics System de la TIMOCOM, infrastructura IT pentru lumea logisticii digitale. Aici sunt publicate zilnic, până la 750 000 de oferte de capacități de transport și mărfuri de transportat.

 

Mai multe informații despre TIMOCOM găsiți la www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină