07.08.2018

TimoCom: conflictul comercial al Statelor Unite nu a influențat până în prezent piața transporturilor în UE

Cererile pentru spațiile de încărcare sunt în continuare mari

(3)

Conflictul comercial al SUA nu a avut până acum niciun impact asupra companiilor de transport din Europa. Deși Comisia Europeană a redus creșterea ecconomică la procentul de 2,1%, din cauza diferendului vamal ( în loc de 2,3% estimat


 2,3% estimat în luna mai), cererile pentru spațiile de încărcare rămân la un nivel înalt de la introducerea taxelor punitive din SUA. Acest lucru este argumentat și de Barometrul de Transport TimoCom, care reprezintă indicele dezvoltării transportului rutier de mărfuri în Europa.

Situația economică bună asigură un exces de oferte de transport de marfă

"Marea panică nu poate fi observată, piața este neutră", a declarat Gunnar Gburek, purtătorul de cuvânt al companiei TimoCom, pe baza cifrelor referitoare la al doilea trimestru al anului 2018.


Situația economică continuă al firmelor din Germania și din zona euro continuă să creeze un exces de oferte de transport de marfă pe piața transporturilor.

 

Influența politică al SUA, care a impus penalități vamale pentru mărfurile din aluminiu și oțel provenite din UE, nu a arătat nicio schimbare în ultimele patru săptămâni al trimestrului doi.

 

În perioada dintre aprilie-iunie, pe 76 de oferte de transport vin 24 de oferte de spații de încărcare, pentru utilizatorii celei mai mari platforme de transport din Europa. Aceasta corespunde exact estimării, care, în primul trimestru al acestui an, a indicat deja un exces de cereri de oferte de spații de încărcare. "Curba devine mai plată și se dezvoltă într-o linie dreaptă", descrie Gburek dezvoltarea constantă. Prin platforma TimoCom sunt publicate până la 750.000 de oferte internaționale de transport și marfă.

Raportul dintre transport și spațiile de încărcare a fost echilibrat acum doi ani

În aceeași perioadă a anului precedent, raportul dintre cerere și ofertă era la un nivel relativ similar la 70:30. Acum doi ani lucrurile păreau diferite: În 2016, raportul dintre oferte de transport de mărfuri și a spațiilor de încărcare fost aproape echilibrat, la 52:48%, în al doilea trimestru.

 

Capacitățile de transport sunt și rămân rare

Ce înseamnă aceste cifre pentru companiile industriale și comerciale din Europa, care vor ca mărfurile, care sunt din ce în ce în mai mare cantitate, să ajungă la consumatori?

 

 


 "Capacitățile de transport existente sunt și rămân limitate", spune Gburek. Această situație ar putea fi rezolvată numai ad-hoc prin evitarea transporturilor fără încărcătură și prin utilizarea optimă a resurselor existente. "În special, în perioadele acestea, de deficit, ar trebui evitate sau reduse perioadele de așteptare la firmele de producție și comerț". Chiar dacă Comisia Europeană vede un risc descendent în continuarea escaladării măsurilor protecționiste de către guvernul SUA, pe piața transporturilor în UE, în lunile următoare, nivelul cererilor va rămâne ridicată, prezice purtătorul de cuvânt al companiei TimoCom.

 

 

Mai multe informații despre TimoCom găsiți la www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină