23.05.2017

TimoCom – platforma de transport al viitorului

Eficientă, digitală, în rețea: TimoCom însoțește clienții în Logistik 4.0

(2)

Epoca industrială digitală a început și impune provocări noi în economie. Termenul Logistik 4.0 s-a răspândit în branșa transporturilor și cuprinde integrarea în rețea și optimizarea proceselor, datelor, oamenilor și mașinilor, de asemenea îmbunătățește transparența datorită eficienței. E bine că cea mai mare platformă de transport din Europa, oferită de TimoCom, a recunoscut deja de acum 20 de ani progresul digitalizării şi şi-a asumat rolul de pionier în domeniu. Aplicațiile oferite de acest prestator de servicii IT se vor orienta în viitor spre o interacțiune eficientă – nu numai între firme prin crearea unei burse de transport și mărfuri de transportat cu un index al firmelor, ci și între mașini, prin interfețe inteligente. Cu până la 500 000 de oferte internaționale de capacități de transport și mărfuri de transportat în fiecare zi, platforma de transport TimoCom este un sistem de asistență pentru optimizarea exploatării capacităților de transport și a spațiilor de depozitare, deținând poziția de lider de piață în Europa.  

Transparență, securitate și avantaje concurențiale

Tot ceea ce se poate se va digitaliza în viitor. Fluxul de informații poate fi optimizat pentru ambele părți, așadar procesul de muncă de zi cu zi devine mai rapid și mai util. Utilizarea tehnologiilor noi este importantă pentru TimoCom și presupune o adaptabilitate ridicată a utilizatorilor platformei de transport– o cerință care, conform experienței, este caracteristică domeniului flexibil al logisticii transporturilor. Și nu în cele din urmă, deoarece noutățile din portofoliul aplicațiilor de la TimoCom urmăresc întotdeauna creșterea eficienței pentru utilizatori, acestea sunt acceptate cu gratitudine și implementate la fel de rapid.

 

Ca urmare, în septembrie 2016, de exemplu, prestatorul de servicii IT și-a extins indexul firmelor, conținând peste 36 000 de firme din 44 de țări europene, cu funcția de încărcare și descărcare a documentelor. Cu ajutorul acestora clienții pot pune la dispoziția altor utilizatori, pentru a fi descărcate, documente solicitate în mod regulat, încărcate în profilul propriu. De aceea nu mai este necesară așteptarea îndelungată a documentației necesare pentru comenzile de transport, ca de exemplu antetul, licența UE sau asigurarea transportatorului. În afară de timpul economisit, firmele care pot pune la dispoziție aceste documente obțin și un avantaj concurențial: transparență. Cu cât un client are un profil mai detaliat și mai sugestiv, cu atât va prezenta mai multă încredere. Probabilitatea de a încheia contracte crește astfel exponențial. Deoarece numai clienții verificați pot accesa documentele prin conexiunea asigurată SSL a aplicației TimoCom, securitatea datelor este asigurată.

 

Interfețe pentru economie de timp și siguranță a planificării

În timp ce indexul firmelor este soluția optimă pentru a clădi o rețea de clienți cunoscuți și potențiali în interiorul platformei de transport, TimoCom interconectează și tehnologii individuale. În cadrul aplicațiilor există interfețe în două domenii diferite.

Prin TC Connect utilizatorii pot transmite oferte de capacități de transport și mărfuri de transportat direct din software-ul de dispecerat propriu în platforma de transport. Ceilalți clienți obțin un acces nemijlocit la aceste oferte și pot lua legătura cu ofertantul.

Cu ajutorul celei de a doua interfețe, TimoCom face posibil, prin intermediul a peste 210 furnizori de servicii telematice, înregistrarea datelor de poziție în TimoCom Tracking. Clienții comuni se bucură de confortul monitorizării situației vehiculelor într-o singură fereastră. Aceasta înseamnă că nu mai este necesară comutarea între programele diverșilor furnizori. În plus, există posibilitatea autorizării partenerilor de a urmări vehiculul. Pe această cale ambele părți pot monitoriza vehiculul în permanență. Și în acest caz securitatea joacă un rol important și îl implică chiar și pe conducătorul autocamionului.

 

Protecție a datelor „Hosted in Germany”

Simultan cu utilizarea tehnologiilor digitale noi TimoCom implementează și cele mai înalte standarde de securitate pentru protecția clienților: Numai firmele verificate obțin accesul la platforma de transport, iar acestea primesc apoi un ID TimoCom autorizat. În platformă utilizatorii sunt protejați prin conexiunea SSL menționată. Aceasta garantează că datele introduse de utilizatori nu vor fi vizibile pentru terți. Serverele proiectate pentru o cantitate uriașă de date asigură, în plus, o disponibilitate de 99,9% a serviciilor. Deoarece centrele informatice ale furnizorului de servicii IT se găsesc în Germania, toate datele se supun standardelor de protecție germane, care sunt printre cele mai stricte din lume.

 

Oricine are marfă de transportat sau capacități de transport libere și dorește să profite de gama de servicii oferite de TimoCom se poate informa din pagina prestatorului de servicii IT sau, personal, prin intermediul serviciului de asistență pentru clienți, în limba maternă.

 

Mai multe informații despre TimoCom le găsiți pe www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină