03.08.2017

Volum extrem de mare de oferte de transporturi în acest trimestru

Barometrul de transport: TimoCom înregistrează o victorie clară al ratei transportului

(2)

Barometrul de transport TimoCom a încheiat al doilea trimestru al anului 2017 cu un raport de transport - vehicule de 70:30. Raportul neobișnuit de mare al transporturilor se poate observa constant în toate cele trei luni de primăvară - dar ce poate fi în fundal pe piața europeană al transporturilor în legătură cu acest surplus de transport?

După un început de an destul de activ, cea mai mare platformă de transport din Europa a încheiat cel de al doilea trimestru al anului 2017, cu cea mai mare cotă al ofertelor de transport din istoria barometrului de transport. Potrivit datelor Biroului de Statistică din Germania, exportul a depășit cota de 14,1%  în luna mai, raportat la anul trecut.  Această dezvoltare economică bruscă s-a putut derula și datorită cotei mari de oferte de transport, pentru care era nevoie de capacități mari în toată Europa.

 

Succese economice în transport și logistică

În luna aprilie, cota de transporturi al barometrului a ridicat la maximul teoretic, la cota de 68%.  Creșterea consumului din cauza vacanței de Paști aduce și creșterea cererilor.  Așadar datorită boomului economic din cauza vacanței, foarte mulți transportatori au căutat transportul potrivit din toată Europa.

 

Din cauza sărbătorilor, săptămânile au devenit mai aglomerate, așa cum a crescut și volumul mărfurilor care trebuie transportate. În luna mai raportul transport - vehicule a fost de 70:30. Cu toate acestea factorul decisiv era recordul de export al Germaniei. „Cea ce sună bine pentru casele de expediții și transportatori, are mai mult efect negativ pentru dezvoltarea economică pe termen lung. În cazul în care această tendință va prinde puteri, după un anumit timp întreprinderile nu vor mai putea satisface cererile cumpărătorilor, în sensul că nu vor putea transporta într-un mod corespunzător - așadar acest boom poate opri la fel de repede cum s-a format.“, relatează Gunnar Gburek, purtătorul de cuvânt al TimoCom Company.

 

Luna iunie, cu cota ei de transport de 71%, este cea mai bogată lună în transporturi, de când există barometrul de transport. Conform barometrului economic al "Deutches Institut", indicatorul a atins punctul 104, care depășește maximul de 100. Acest indicator a semnalat o creștere bruscă al economiei germane.

 

Perspective pentru trimestrul 3

În Germania toată lumea speră că economia va continua să rămână la acest nivel. Dar pentru aceasta serviciile de transport va trebui să fie disponibile în mod adecvat. Ministrul Transporturilor a recunoscut acest lucru și a inițiat dezvoltarea infrastructurii. „Aceasta este calea corectă, dar până atunci din cauza construcțiilor va trebui să așteptăm la termene de transport mai lungi. În plus, restricțiile rutiere noi de repaus pot fi contraproductive. Dacă nu mai este permis ca șoferul să își petreacă repausul în camion, atunci șoferii din străinătate vor face tot posibilul ca weekendul să își petreacă acasă, în acest fel săptămâna va începe cu o oarecare întârziere. - zice Gburek.

 

La TimoCom, noi considerăm că  raportul transport vehicule nu  se va echilibra în viitorul apropiat, așadar și în trimestrul următor rata transporturilor va depăși rata vehiculelor.

 

Pentru mai multe informații despre TimoCom și Barometrul de transport vizitați www.timocom.ro.

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină