10.08.2018

Cum ajung fructele și legumele noastre proaspete pe masă în fiecare zi?

Modul în care comercianții de fructe și legume Germans Barri se ocupă de provocările legate de logistica alimentelor proaspete

(2)

Logistica "door-to-door" a transporturilor expres, cum ar fi fructele și legumele, necesită punctualitate și profesionalism maxim încă de la bun început. În plus, furnizorii trebuie să reacționeze în mod flexibil la acțiunile comerciale, să "transporte" numai câteva paleți de marfă în loc de un camion întreg. Totodată, clientul dorește să urmărească marfa online, în timpul transportului. Pretențiile privind transportul sunt cel puțin la fel de ridicate ca și în producție. Compania spaniolă Germans Barri nu numai că utilizează ultimele tehnologii de depozitare și răcire pentru fructe și legume, dar și în optimizarea proceselor de muncă este printre primii.

Clientul

 

Ceea în urmă cu 60 de ani, era un stand mic de legume și fructe din Mercado de Born din Barcelona, astăzi este hipermarketul Mercabarna, care acoperă în prezent un total de 2100 de metri pătrați și are 12 standuri. Depozitul modern al companiei de familie, care este condus de frații Luis Barri și Salvador Barri, din a doua generație, acoperă un total de 7.000 de metri pătrați. Aici diferite soiuri de cartofi, ceapă și salată, precum și ridichi, conopidă, broccoli, prazi, morcovi sau roșii sunt selecționate, sortate și ambalate,  folosind tehnologii inovatoare. Exact conform pretențiilor clienților.

 

Provocarea

30% dintre produsele firmei Germans Barri ajung în hipermarketul Mercabarna, 20-20 %  în supermarketurile naționale și internaționale, 10% în comerțul cu ridicata și alte 20% în comerțul cu amănuntul. O parte a produselor sunt importate, cum ar fi rădăcinile-Yucca din America de Sud, ghimbirul din China sau cartofi dulci din SUA. Împreună cu exportul către toate țările europene, firma Germans Barri manipulează  anual 150 de milioane de kilograme de produse proaspete.

 

"Oferim o selecție largă de produse la prețuri bune și servicii foarte bune, inclusiv soluții logistice suplimentare în cazul în care se solicită și aceasta. Clienții noștri pot să comande produse de camioane complete sau doar cu câteva paleți. Trebuie să fim flexibili dar și să respectăm cerințele speciale frigorifice. La urma urmei, toată lumea dorește fructe și legume clare, proaspete, coapte și de calitate foarte bună, la un preț rezonabil și în timp", explică Marta Barri, director al departamentului de administrație și finanțe, fiica fondatorului Ramón Barri.

 

Cea mai mare provocare pentru afacerea Germans Barri este faptul că interesele, pretențiile și cerințele clienților săi se schimbă în mod regulat. "Comenzile și rutele noastre se schimbă în mod constant. De aceea, întotdeauna avem nevoie de noi furnizori de servicii de transport noi. Până în prezent, am avut pierderi foarte mari, de energie și de timp, din cauza căutării partenerilor de transport. Din 2000 de e-mail-uri trimise, poate doar 10-20% au fost citite. Acest lucru era neproductiv și, adesea, foarte enervant, pentru că întotdeauna trebuia să ne gândim mai departe . Cu produse proaspete eram tot timpul presați de timp, precum și cu cerințele tehnice ridicate pentru transportul refrigerat ", spune Natalia Echeverry, dispecer la Germans Barri.

Soluția


Datorită posibilităților ridicate și a reacțiilor rapide a celorlalți utilizatori TimoCom, doamna Echeverry câștigă timp, poate planifica mai ușor și reacționează mult mai agil: "Când public o ofertă de transport de marfă, știu deja că voi primi un răspuns de la un furnizor de servicii potrivit, în numai 10 minute."

Funcția de căutare a furnizorilor faciliteză munca zilnică a dispecerului. "Pot executa mai multe căutări în același timp. Totodată, datorită filtrelor, căutarea poate fi adaptată exact așa cum este necesar: după tip de vehicul, metru de încărcare, traseu etc. ", adaugă Echeverry. Un alt lucru important este încrederea pe care TimoCom o susține prin lansarea funcției de urmărire a furnizorilor de servicii: "Dacă încheiem un contract cu un furnizor de servicii de transport prin TimoCom, atunci putem fi siguri că mărfurile vor ajunge acolo unde ar trebui să ajungă. Am construit o rețea de parteneri de încredere prin intermediul platformei, cu care lucrăm în mod regulat. "

Datorită comenzilor de transport simplificate, mai rapide și mai sigure încheiate prin intermediul TimoCom, cei de la Germans Barri se pot concentra mai bine la sarcinile și astfel pot spori calitatea serviciului complet al logisticii sale door-to-door.

 

Mai multe informații despre TimoCom găsiți la www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină