Comunicate de presă

Aici găsiți informații actuale pe diverse teme privind firma TIMOCOM, clienții noștri, respectiv branșa.

La sfârșitul anului 2012, Kefren Express și-a ales strategia și oportunitățile viitoare într-un mod inovator: Operațiunile logistice sunt dezvoltate cu ajutorul soluțiilor IT, astfel că s-a implementat o aplicație care dispune de tehnologie de vârf în domeniu. Aplicația susține activitatea lor începând cu februarie 2013, automatizând și crescându-le astfel eficiența.
În timpul pandemiei cu coronavirus, TIMOCOM a ajutat foarte mult toți partenerii, susținând transportul de bunuri și domeniul în întregime.

Citesc mai departe >

Transportul a fost efectuat, dar în cont nu se vede nimic. Un prestator de servicii de logistică se așteaptă ca după livrarea mărfii să se efectueze şi plata, în termenul convenit. Aproape fiecare firmă a întâlnit cazuri în care unii parteneri de afaceri plătesc prea târziu sau nu plătesc deloc. Dacă termenul de plată a fost depășit puteți merge la avocat. Însă consilierii juridici trebuie utilizați numai după ce au fost epuizate orice alte mijloace. Noi vă oferim trei sfaturi pentru ceea ce puteți să faceți în cazul facturilor neachitate și cum puteți să vă primiți banii.

Citesc mai departe >

Nesiguranța legată de evoluția corona crizei a dus în luna martie la o creștere bruscă a ofertelor de mărfuri pentru transportat pe piața europeană a transporturilor. „Numeroase firme au decis să plaseze comenzi în perspectiva închiderii granițelor și a altor restricții din cauza coronavirusului”, comentează Tilman Fecke, Business Analyst la TIMOCOM, creșterea neobișnuit de mare a ofertelor de mărfuri pentru transportat introduse în bursa transporturilor până la mijlocul lunii martie.

Citesc mai departe >

Răspândirea coronavirusului afectează din ce în ce mai mult transportul rutier din Europa. Barometrul transporturilor furnizat de firma FreightTech TIMOCOM înregistrează acum o creștere puternică a ofertelor de mărfuri pentru transportat pe plan internațional.


Citesc mai departe >

Eliminarea blocajelor în domeniul transporturilor

Luna decembrie este în numeroase domenii una dintre cele mai active perioade ale anului. Datorită comerțului de sezon transportatorii și comercianții se confruntă, printre alții, cu o intensificare a circulației mărfurilor. Hanna Cwojdzińska cunoaște aceste lucruri prea bine. Ea este societară la firma de logistică FreeGo Logistic, specializată în import, export, cabotaj și transport intern. Fiind o transportatoare cu experiență rezolvă situații dificile și intervine deseori ca „pompier”, după cum îi place să-și spună. Principiile principii, cum sunt securitatea, responsabilitatea, diversitatea și managementul eficient al timpului, pe care a fost clădită marca FreeGo Logistic, ajută la depășirea provocărilor.

Citesc mai departe >

Când procesele sunt cursive logistica este într-o poziție optimă. În această situație sunt exploatate la maximum timpul și spațiul pe fiecare metru din lanțul de aprovizionare. Pentru aceasta nu este suficientă numai interconectarea perfectă a diverselor componente ale serviciilor, cum sunt transporturile, ambalajele și logistica de depozitare. La fel de importante sunt planificarea, dirijarea și controlul proceselor într-o măsură care să depășească limitele firmei proprii. În timp real. Și cu un maximum de transparență.

Citesc mai departe >

Indiferent dacă sunteți transportator sau dispecer, conducător auto sau funcționar la birouri: raportul Work-Sleep este important pentru toată lumea. În special în meseriile în care se lucrează în schimburi, simbioza dintre timpul de lucru și cel de somn este foarte greu de realizat. Însă cu toții trebuie să-i recunoaștem importanța.

Citesc mai departe >

Comerțul de sezon este deja în plin avânt - pentru Paști. Gradul de exploatare a spațiilor de depozitare va ajunge în curând la valori maxime și spațiile libere vor fi puține. Pe termen scurt și mediu există puține spații disponibile – așa se pare. În plus, căutarea ofertanților adecvați poate să implice un factor de timp enorm, iar timpul costă bani Nu ar fi utilă o aplicație care să pună în legătură spațiile de depozitare și de logistică cu potențialii utilizatori? Prin clic cu mouse-ul?

Citesc mai departe >

Într-o economie care începe să gâfâie, pe o piață a transporturilor care acuză scăderi și o lichiditate redusă, zona transporturilor express își urmează cursa proprie, presărată de discrepanțe, și se pregătește de recesiune, fără a renunța însă la investiția în flote. Ajunsă la cea de-a cincea ediție, conferința anuală dedicată acestui segment continuă tradiția, întreruptă în 2018.   Așezată într-o zonă de nișă, piața de transport express trebuie să se pregătească pentru noi provocări, generate inclusiv de specificul său. Modificările din zona industriei auto, principalul client al cărăușilor români din acest domeniu, reducerea substanțială a producției în fabricile care furnizează piese pentru zona diesel și derapajele pe care, în mod normal, le generează, transferul de la diesel la benzină, în zona hibrid sau către electric, se fac deja simțite. 

Citesc mai departe >

Economia transporturilor din Germania a înregistrat o scădere a numărului de comenzi în cel de-al treilea trimestru al anului 2019 față de aceeași perioadă a anului precedent. Trendul descendent a fost însă oprit – piața evoluează la 94 de procente față de nivelul anului precedent.

Citesc mai departe >

Specialistul în IT și date își reorientează strategia de piață pentru Polonia și planifică o extindere masivă a prezenței cu o nouă locație centrală. Prin aceasta Polonia devine și mai importantă ca piață semnificativă din punct de vedere strategic pentru transformarea digitală a logisticii europene. 

Citesc mai departe >

Discrepanța între nivelul digitalizării firmelor mari și mici/mijlocii este încă destul de mare.  În timp ce firmele mari de logistică lucrează de mai mult timp, digitalizat, firmele mici și mijlocii nu-și pot permite achiziționarea unui software complex. Ce anume este necesar pentru a răspunde cerințelor și tendințelor sau pentru a concura cu marii jucători a branșei?

Citesc mai departe >

Contact presă

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

sus pe pagină

Accept faptul că acest site de web foloseşte cookies pentru statistici, conţinut şi reclame personalizate. Detalii