Comunicate de presă

Aici găsiți informații actuale pe diverse teme privind firma TIMOCOM, clienții noștri, respectiv branșa.

Ca urmare a pandemiei s-a constatat o scădere semnificativă în domeniul transporturilor din Europa chiar și în lunile aprilie și mai, în care în mod normal există mai multă marfă pentru transportat. „În total barometrul transporturilor a înregistrat în trimestrul al doilea al anului 2020 un regres al cantității de mărfuri transportate de 45 de procente față de același interval de timp al anului precedent”, spune Gunnar Gburek, Company Spokesman la TIMOCOM. La transportul intern din Germania cifrele au scăzut chiar și mai mult în trimestrul al doilea al acestui an.

Citesc mai departe >

Consumatorii apreciază confortul. La bucătărie recurg tot mai des la produse de conveniență din congelator. Peste 46 de kilograme de alimente congelate sunt, de exemplu, consumate în Germania pe cap de locuitor în fiecare an, conform Institutului german pentru produse congelate, tendința fiind în creștere. „Dorința de soluții alimentare simple și convingătoare, cu gust bun și de înaltă calitate este pe departe cel mai important promotor de pe piața produselor alimentelor congelate”, informează institutul. Numai în Germania, în 2018 au fost realizate vânzări în valoare de 14,75 de miliarde de euro în produse congelate, conform raportului furnizat de Statista.

Citesc mai departe >

Planificarea și organizarea transporturilor este o activitate complexă și deseori stresantă. De regulă nu se ajunge la țintă în linie dreaptă, ci pe un traseu sinuos, cu o multitudine de provocări. Aceasta deoarece fiecare transport are particularitățile sale specifice: tipul și cantitatea încărcăturii, specificațiile vehiculului, restricțiile de la locurile de încărcare și descărcare, comunicarea între conducătorii auto, locurile de expediere și de recepție. Pentru ca totul să se desfășoare fără probleme, dispecerul trebuie să dispună de răbdare, de un al șaptelea simț – și de un sistem de management al transporturilor.

Citesc mai departe >

Interconectarea în rețea a sistemelor digitale din logistica transporturilor și a spațiilor de depozitare oferă industriei și comerțului numeroase oportunități pentru creșterea eficienței și reducerea costurilor, însă acestea sunt rareori exploatate.

Citesc mai departe >

La sfârșitul anului 2012, Kefren Expres și-a ales strategia și oportunitățile viitoare într-un mod inovator: Operațiunile logistice sunt dezvoltate cu ajutorul soluțiilor IT, astfel că s-a implementat o aplicație care dispune de tehnologie de vârf în domeniu. Aplicația susține activitatea lor începând cu februarie 2013, automatizând și crescându-le astfel eficiența.
În timpul pandemiei cu coronavirus, TIMOCOM a ajutat foarte mult toți partenerii, susținând transportul de bunuri și domeniul în întregime.

Citesc mai departe >

Transportul a fost efectuat, dar în cont nu se vede nimic. Un prestator de servicii de logistică se așteaptă ca după livrarea mărfii să se efectueze şi plata, în termenul convenit. Aproape fiecare firmă a întâlnit cazuri în care unii parteneri de afaceri plătesc prea târziu sau nu plătesc deloc. Dacă termenul de plată a fost depășit puteți merge la avocat. Însă consilierii juridici trebuie utilizați numai după ce au fost epuizate orice alte mijloace. Noi vă oferim trei sfaturi pentru ceea ce puteți să faceți în cazul facturilor neachitate și cum puteți să vă primiți banii.

Citesc mai departe >

Nesiguranța legată de evoluția corona crizei a dus în luna martie la o creștere bruscă a ofertelor de mărfuri pentru transportat pe piața europeană a transporturilor. „Numeroase firme au decis să plaseze comenzi în perspectiva închiderii granițelor și a altor restricții din cauza coronavirusului”, comentează Tilman Fecke, Business Analyst la TIMOCOM, creșterea neobișnuit de mare a ofertelor de mărfuri pentru transportat introduse în bursa transporturilor până la mijlocul lunii martie.

Citesc mai departe >

Răspândirea coronavirusului afectează din ce în ce mai mult transportul rutier din Europa. Barometrul transporturilor furnizat de firma FreightTech TIMOCOM înregistrează acum o creștere puternică a ofertelor de mărfuri pentru transportat pe plan internațional.

Citesc mai departe >

Eliminarea blocajelor în domeniul transporturilor

Luna decembrie este în numeroase domenii una dintre cele mai active perioade ale anului. Datorită comerțului de sezon transportatorii și comercianții se confruntă, printre alții, cu o intensificare a circulației mărfurilor. Hanna Cwojdzińska cunoaște aceste lucruri prea bine. Ea este societară la firma de logistică FreeGo Logistic, specializată în import, export, cabotaj și transport intern. Fiind o transportatoare cu experiență rezolvă situații dificile și intervine deseori ca „pompier”, după cum îi place să-și spună. Principiile principii, cum sunt securitatea, responsabilitatea, diversitatea și managementul eficient al timpului, pe care a fost clădită marca FreeGo Logistic, ajută la depășirea provocărilor.

Citesc mai departe >

Când procesele sunt cursive logistica este într-o poziție optimă. În această situație sunt exploatate la maximum timpul și spațiul pe fiecare metru din lanțul de aprovizionare. Pentru aceasta nu este suficientă numai interconectarea perfectă a diverselor componente ale serviciilor, cum sunt transporturile, ambalajele și logistica de depozitare. La fel de importante sunt planificarea, dirijarea și controlul proceselor într-o măsură care să depășească limitele firmei proprii. În timp real. Și cu un maximum de transparență.

Citesc mai departe >

Indiferent dacă sunteți transportator sau dispecer, conducător auto sau funcționar la birouri: raportul Work-Sleep este important pentru toată lumea. În special în meseriile în care se lucrează în schimburi, simbioza dintre timpul de lucru și cel de somn este foarte greu de realizat. Însă cu toții trebuie să-i recunoaștem importanța.

Citesc mai departe >

Comerțul de sezon este deja în plin avânt - pentru Paști. Gradul de exploatare a spațiilor de depozitare va ajunge în curând la valori maxime și spațiile libere vor fi puține. Pe termen scurt și mediu există puține spații disponibile – așa se pare. În plus, căutarea ofertanților adecvați poate să implice un factor de timp enorm, iar timpul costă bani Nu ar fi utilă o aplicație care să pună în legătură spațiile de depozitare și de logistică cu potențialii utilizatori? Prin clic cu mouse-ul?

Contact presă

+49 211 88 26 69 53