12.02.2018

Femei de succes din logistică: Marita Saarres-Lakso din Finlanda

Interviul TimoCom, cu Marita Saarres-Lakso, administratorul și expeditorul firmei Ibertrans din Finlanda

(1)

Directorul general Marita Saarres-Lakso este cu afacerea sa de expediție Ibertrans "Cel mai puternic din Finlanda" și a cucerit toată Peninsula Iberică. Cum este posibil ca nici sudul nici nordul nu prea poate exista fără firma dvs. și ce înseamnă acest certificat?- răspunsurile aflăm din interviul TimoCom.

Doamna  Saarres-Lakso, cu ce se ocupă firma dvs.?

„Am început în anul 1992, cu importarea legumelor și fructelor din Spania, acum ne ocupăm deja cu importarea și exportarea și al altor alimente, precum și cu  transporturi termice și refrigerate și bunuri farmaceutice, care sunt produse fragile. Suntem experți în transporturile către Peninsula Iberică și către Finlanda. Împreună cu colega mea, Marjatta Oinonen, cu compania noastră acoperim o zonă vastă a acestei branşe speciale . Fără Ibertrans, cu siguranță ar lipsi ceva, atât în sud, cât și la noi, în nord. "

Cum v-aţi întâlnit cu această branşă al transportului?
„Am un răspuns destul de simplu: Am învăţat de a fi expeditor. Ani de zile am lucrat cu normă întreagă, foarte entuziasmată, pentru o mare companie de transport. Acum mă aflu aici cu firma mea proprie. Am găsit o nișă de piață  de care am putut profita  pe deplin cu cunoștințele mele de logistică. Solicitările pentru fructe, legume și, de asemenea, produse farmaceutice cresc constant de la înfiinţarea firmei. Sunt foarte mândru că în acest an putem sărbători aniversarea de 25 de ani și avem clienți fideli care apreciază cu adevărat munca noastră ".

Care este provocarea din industria transporturilor?

"A găsi parteneri de încredere. Având o rețea bună, este posibil să obținem clienţi noi, și mai presus de toate, să păstrăm clienții vechi. Trebuie creat o impresie bună privind oferta de preţ și mărfurile trebuie livrate în timp, indiferent de condițiile rutiere și condițiile de trafic".

Ce înseamnă pentru dvs. de a fi „Cel mai puternic din Finlanda“?

"Astăzi, titlurile și certificatele sunt cruciale pentru o imagine bună a companiei. Unul dintre acestea este "Cel mai puternic din Finlanda", iar Ibertrans a reușit să obțină acest certificat. Este dovada vizibilă a bonității unei companii, precum și a fiabilității acesteia și a solvabilității excelente. Doar 12% dintre companiile finlandeze au permisiunea de a purta acest certificat special. De asemenea, în ultimul an, am atins din nou cel mai înalt nivel de creditare. Acest lucru este foarte greu de obţinut în ani consecutivi.“

Cum consideraţi, am avea nevoie de mai multe femei în funcții de conducere în logistică?

"Mai presus de toate, văd puterea femeilor într-un mod sensibil. Cred că ei au o reacţie mult mai bună la nevoile clienţilor. Ascultând cu atenție și nu doar ascultând, ei pot găsi soluții mai bune pentru toți cei implicați. Dacă femeia se află în poziție de conducere, aceasta ar trebui să fie un beneficiu absolut pentru propria sa companie. Mai este o cale lungă până la egalitatea totală. Dar consider că, am ajuns deja undeva. Finlanda sărbătorește 100 de ani de independență în acest an. Tema poate fi, de asemenea, foarte bine legată de independența progresivă a femeilor ".

 

Unde vă vedeți compania Ibertrans în viitor?

"Schimbările digitale ne-au adus deja departe. Putem încheia deja  contractele pe cale electronică, plăti facturi și altele. Smartphone-urile facilitează munca noastră zilnică. Putem chiar verifica starea livrării prin rețeaua mobilă, ceea ce înseamnă că procesele devin și mai ușoare. Ceea ce nu s-a schimbat este nevoia de transport. Aceasta este cea mai bună cale pentru Ibertrans să supraviețuiască în următorii 25 de ani ".

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină