22.03.2017

Neclintit în domeniul logisticii

Producătorul de chimicale pentru construcții își optimizează procesele cu TimoCom

(3)

ca material de construcție modern, betonul este indispensabil. Robust, durabil și polivalent, betonul înglobează aditivi speciali, produși, printre alții și de MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG. Efortul logistic necesar pentru a livra clienților aceste produse a fost evidențiat de Lars Laskowski, director de logistică la MC-Bauchemie, cu ocazia vizitei sale la centrala TimoCom, de la finala lunii ianuarie.

TimoCom în completarea partenerilor noștri de transport stabili

Calea ferată rapidă „Taiwan High Speed Railway“, filarmonica premiată din Sttetin, sau renumitul stadion Maracanã din Rio de Janeiro. În toate aceste clădiri spectaculoase a fost folosit sau reparat betonul. De asemenea: aditivii pentru beton și sistemele de reparații create, produse și livrate profesional de MC-Bauchemie. 

Pe lângă cercetare, dezvoltare și producție MC-Bauchemie are ca activitate de bază și logistica de transport, „deoarece clienții noștri trebuie să primească comenzile la timpul și calitatea dorită“, spune Lars Laskowski, director de logistică. Pentru transportul materialelor lichide și praf MC-Bauchemie colaborează în mare parte cu parteneri de transport. Încărcarea vehiculelor și traseele sunt însă planificate de dispeceratul propriu: „Facem disponibile încărcături parțiale sau complete în domeniul dezvoltării urbane și construcțiilor – sau când umplem depozitul.” În consecință sunt transportate 500 până la 600 de tone zilnic, sau până la 120 000 tone pe an. Pentru comenzile care nu pot fi transportate în programul zilnic standard MC-Bauchemie apelează la transportatori de pe piața contractelor pe termen scurt. În acest scop dispeceratul utilizează, printre altele, platforma de transport TimoCom. „Directorul nostru de dispecerat și-a arătat bucuria la scurt timp după ce s-a conectat la platformă. Nu i-a venit să creadă că la 30 de secunde după publicarea încărcăturii au început să sune telefoanele”, își descrie Laskowski experiența personală cu TimoCom.

 

Economii semnificative

MC-Bauchemie a derulat deja numeroase transporturi interne și internaționale prin intermediul platformei și a realizat cu această ocazie economii semnificative. Însă pentru utilizarea platformei prețul nu mai joacă demult un rol decisiv. „Calitatea extraordinară, ofertele de servicii stabile și realiste, soluțiile orientate spre clienți reprezintă cheia unei relații de succes cu clienții”, explică Laskowski.

Platforma de transport nu poate însă înlocui dispeceratul propriu sau partenerii stabili, spune Laskowski. Prin TimoCom grupul MC-Bauchemie efectuează în primul rând transporturi speciale.

 „Platforma TimoCom este predestinată exact pentru aceasta: Ajută firmele să reacționeze flexibil la noile cerințe ale pieței și clienților, fără a afecta procesele existente”, explică Gunnar Gburek, Company Spokesman la TimoCom.

 

Pe baza feedbackului primit de la clienți cum este și MC-Bauchemie, TimoCom dorește să-și pregătească platforma de transport și mai mult pentru comerțul digital al viitorului.

 

 

Mai multe informații despre TimoCom le găsiți pe www.timocom.ro

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină