20.10.2017

Volum de transport de marfă peste mediu în trimestrul 3

Barometrul de transport: TimoCom a arătat o victorie clară a ratei mărfurilor

(2)

La închiderea trimestrului 3 rata mărfurilor depășește în continuare rata vehiculelor, indică barometrul de transport TimoCom.  Raportul de marfă - vehicule era în mediu de  71:29. Nivelul mărfurilor a crescut și mai mult în lunile de vară - iulie, august -, precum și în septembrie. Dar cum poate fi explicat acest fenomen pe piața europeană al transporturilor?

 

După ce și trimestrul al doilea s-a încheiat cu un raport mare de marfă, această tendință a continuat și la furnizorul celei mai mari platforme de transport, la TimoCom,  măsurând în al treilea trimestru o victorie clară a ratei mărfurilor.


 Potrivit Biroului de Statistică, Germania a exportat în iulie opt la sută mai mult, decât în aceeași perioadă a anului precedent. Ambii indicatori indică o economie din ce în ce mai puternică și în creștere, de care și sectorul de transport beneficiază. În consecință: sunt necesare tot mai multe capacități libere, dar volumul acestora este în prezent limitat.

 

Vara aduce mai multă transporturi

Rata mărfurilor a scăzut pe neașteptate în iulie de la 76%, la 71%, raportat la luna iunie. Presupunând un raport optim de marfă/vehicule de 50:50, volumul mărfurilor totuși a depășit acest număr în mod semnificativ și în această lună. În comparație cu anii precedenți, în acest an, cota de marfă a ajuns la un nivel considerabil mai ridicat (2015: 51% și 2016: 54%). Lunile frumoase de vară adesea măresc ofertele de transport. Dar și datorită boomului economic, foarte mulți transportatori au căutat transportul potrivit din toată Europa.

 

Luna august a adus un raport marfă/vehicule de 65:35. Rata mărfurilor a scăzut 6 %, raportat la lunile precedente, dar şi aşa rata mărfurilor era în continuare semnificativ mai mare, decât rata vehiculelor. De asemenea, este mai mare rata mărfurilor şi raportat la anii precedenţi (2015: 45% şi 2016: 51%). Potrivit indicelui economic al Institutului German de Economie, indicele au arătat 106 puncte în luna august, care depășeşte din nou limita de 100 puncte. Barometrul economic indică astfel o creștere puternică a economiei germane, cu un nivel mult mai ridicat decât în ​​al doilea trimestru.

 

La fel ca în luna mai, şi luna septembrie ne-a uitmit, s-a înregistrat o rată de mărfuri de 78% , dând lovitura de start pentru o toamnă de aur. Conform acestuia, rata mărfurilor a depăşit şi rata din anii precedenţi  (2015: 52% şi 2016: 61%). Purtătorul de cuvânt al companiei TimoCom, Gunnar Gburek, explică posibilele motive: "Cifrele economice, din multe locuri din Europa, sunt optimiste. A fost timp de concediu, oamenii au călătorit mult și au consumat mult. Acest lucru a stârnit industria transporturilor, dar, în același timp, ne-a confruntat şi mai mult cu deficitul de şoferi deja predominant ".

 

Sfârșit de an cu perspective bogate în transporturi

Gburek priveşte pozitiv ultimul trimestru al anului, dar recunoaște, de asemenea, o evoluție pe piața transporturilor, care trebuie luată în serios: "Numărul mare de mărfuri reprezintă un avantaj pentru furnizorii de servicii de transport. Au mai mult spațiu pentru a obține prețuri rezonabile. Există o tendință de creștere economică puternică, iar pe de altă parte, volumul de muncă trebuie să fie făcut, altfel se încetinește creșterea. "

 

Prin urmare, la TimoCom se presupune că se va continua să existe dezechilibrul între rata mărfurilor și vehiculelor.

 

Pentru mai multe informații despre TimoCom și Barometrul de transport vizitați www.timocom.ro.

Descărcare comunicat de presă
sus pe pagină