• Managementul parcurilor de maşini

  denumeşte dispoziţia, comanda şi controlul precis al parcurilor de maşini (autocamioane, autovehicule persoane, nave, cale ferată). Un management digital al parcurilor de maşini este un software de ex. cu sisteme GPS. Un astfel de software trebuie să

 • Marfă Coil

  este denumirea pentru o bandă metalică înfăşurată stil bobină (Coil = termenul englezesc pentru bobină). De regulă este vorba de role de benzi de oţel, dar şi despre sîrmă de oţel înfăşurată ca produs brut. Sub formă de marfă Coil se transportă produsele

 • Marfă de aspiraţie

  Denumeşte astfel de bunuri, care se pot încărca cu ajutorul „sifoanelor de aspirare“. Acestor bunuri le aparţin de ex. toate sortimentele de cereale.

 • Marfă dintr-un transport colectiv

  Aici este vorba de comenzi de colete ale mai multor expeditori, care se adună de expeditor, se leagă şi apoi se distribuie ca încărcătură colectivă la destinatarii individuali.

 • Marfă grea şi agabaritică

  Denumire pentru bunuri de încărcare extrem de grele sau neobişnuit de lungi, late sau care se înalţă, care nu se pot transporta cu dispozitive ajutătoare cum ar fi de ex. macarale sau trepieduri.

 • Marfă periculoasă

  Marfa care este periculoasă pentru a fi transportată. Acesteia îi aparţin de ex. chimicalele radioactive, explozive, uşor inflamabile, otrăvitoare şi caustice.

 • Marfă refrigerată

  Marfă, care trebuie transportată refrigerată. Printre acestea se numără de ex. alimente ca legume, dar şi medicamente resp. produse farmaceutice.

 • Marfă vrac

  Prin aceasta se iau în vedere bunurile care se pot vărsa, ş.a. bunurile compuse din bucăţi mari sau cele cu granulaţie, cum ar fi de exemplu cerealele, cărbunele, minereul, pietrişul, nisipul sau pietrele.

 • Metru de încărcare

  O măsură normată din traficul cu autocamioane. Un metru de încărcare este 1 metru al spaţiului de încărcare a unui autocamion în lungime. Prin lăţimea unui autocamion de aprox. 2,40 m corespunde 1 metru de încărcare aproximativ 2,4 mp (2,40 m lăţime x

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină